Ege’nin ilk rektör adayı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

Güncelleme Tarihi:

Ege’nin ilk rektör adayı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 12:16

EGE Üniversitesi’nin gelecek dönem rektörlük seçimleri için ilk adaylık açıklamasını Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu yaptı.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2011-2014 yılları arasında dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, öğretim üyelerine yaptığı açıklamada; öğrencilik ve tüm akademik hayatını kapsayan 41 yıllık sürecin tamamının Ege Üniversitesi’nde geçtiğini, bu bilgi birikimi ve tecrübesi ile üniversite yönetimine talip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Kumanlıoğlu, temel hedefinin, Atatürk ilkelerinin rehberliğinde, çağdaş bilim ve teknolojinin ışığında, evrensel değerlere sahip, araştırma ve geliştirme yeteneği en üst düzeyde olan, aidiyet duygusu yüksek her kademedeki öğretim elemanlarıyla, Ege Üniversitesi’ni bilimsel, idari ve mali yönden hak ettiği düzeye çıkarmak, hep birlikte daha çok üretmek ve daha fazla paylaşmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kumanlıoğlu, Ege Üniversitesi’nin bütçe ve kadro sorunlarının bir an önce çözülmesi ve yeni atılımların yapılabilmesi için başta YÖK Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve hükümet ile uyumlu çalışmayı hedeflediğini, ayrıca İzmir’in kamu kurumları, yerel yönetimleri, sivil toplum örgütleri ve sanayi kuruluşları ile işbirliği yaparak, üniversitenin İzmir’e ve bölgeye katkısının artarak sürdürülmesinin sağlanacağını ifade etti.

"İYİ Kİ EGE ÜNİVERSİTELİYİM"

Prof. Dr. Kumanlıoğlu ayrıca adil, katılımcı, ortak akıldan yana, ulaşılabilen, güvenilen, hesap verebilen, şeffaf ve ilkeli bir yönetim anlayışıyla Ege Üniversitesi ailesinin çalışma koşullarını, sosyal ve kültürel olanaklarını daha da iyileştirerek, tüm çalışanlara "İyi ki Ege Üniversiteliyim" dedirtebilmeyi amaçladığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!