Ege-Koop'ta önemli mesajlar

Güncelleme Tarihi:

Ege-Koopta önemli mesajlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 22:06

Haberin Devamı

EGE-Koop’un eğitim ve kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği paneller dizisinin 38’incisi “86’ıncı Yılında Cumhuriyet”; Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Paneldeki açılış konuşmasında önemli mesajlar veren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Cumhuriyetin ahlaklı, bilgili, bilinçli, güçlü ve kararlı koruyuculara her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet için en büyük tehlikenin cumhuriyetçilerde oluşabilecek umutsuzluk, kararsızlık, irade zayıflığı olduğunu belirten Aslan, “Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek dil cumhuriyetin taşıyıcı sütunlarıdır. Habur Sınır Kapısı’na taşınan Sahra Mahkemesi’nin kararları (Terörle bir yere varılamaz) sözünün geçerliliğini kaybetmesine neden olmuştur” dedi. Aslan şunları söyledi: Devletin otoritesi ile hukukun ve adaletin varlığı sorgulanır hale gelmiş; böylece demokratik sistemin ve hukuk devletinin omurgası zedelenmiştir. Oluşan bu tablo; siyaset sosyolojisi bakımından (açılım) değil; (ayrışmanın) altyapısıdır, rejim krizidir ve kaostur.”Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın açılış konuşmasını, Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal’ın da sunuş konuşmasını yaptığı panele; Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu; Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Süheyl Batum, izmir Barosu Başkanı Avukat Özdemir Sökmen ve Tarihçi Prof.Dr. Ergün Aybars konuşmacı olarak katıldı.

Haberin Devamı

Panelin oturum başkanlığını ise Gazeteci-Yazar İsmet Solak yaptı. Ege-Koop’un 38.Paneline katılan konuşmacılar, ülke sorunlarına ilişkin önemli görüşler dile getirdi. BCP Genel Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal  Cumhuriyetin en coşkulu şekilde kutlandığı anlarda bile bugün gelinen noktada insanların içlerinde hep bir hüzün hissi yaşadığını belirterek, Cumhuriyetin yavaş yavaş kendisini savunamaz duruma sokulmaya başlandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!