Ege alev alev

Güncelleme Tarihi:

Ege alev alev
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 00:00

Ödemiş ve Bodrum'da çıkan orman yangınları korkuttu.

Haberin Devamı

 

Göltürkbükü'nde korkutan yangın
Muğla’nın Bodrum İlçesi'ndeki sosyetenin gözde tatil mekanlarından Göltürkbükü Beldesi'nde makilik alanda çıkan yangın villaların bahçelerine kadar yaklaştı. Yaklaşık 12 hektarlık alanın zarar gördüğü yangında alevler nedeniyle tatilciler büyük korku yaşadı.
Sosyetenin gözde tatil mekanlarından Göltürkbükü Beldesi'nde bugün akşam saatlerinde, itfaiye ekiplerinin bulunduğu alanın yanındaki otluk alanda başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın villa ve tatil sitelerini tehdit etti. Makilik alandan bazı evlerin bahçelerine ve sitelerin duvarlarını aşarak site içlerine kadar giren alevler nedeniyle tatilciler büyük korku yaşadı. Bodrum, Göltürkbükü, Yalıkavak ve Gündoğan belediyelerine ait 10 itfaiye aracı ile bir helikopter, 4 arazöz ve 40 orman işçisinin müdahale ettiği yangın sırasında zabıta ve jandarma ekipleri güvenlik önlemi için Bodrum-Göltürkbükü yolunu trafiğe kapattı.
Yaklaşık iki saat süren yangın sırasında Güllük Körfezi ve Göltürkbükü koyu dumanlarla kaplandı. Beldenin üzerine uzun süre kül yağdı, bazı yat sahiplerinin yatlarını koydan uzaklaştırdıkları görüldü, tatilciler ise sokağa çıkıp alevleri korkulu gözlerle izledi. Güçlükle kontrol altına alınan yangına işçilerle müdahale eden turizmci Hasan Aslan, “Yangın yol kenarından başladı ve hızla büyüdü. Alevler kısa sürede dağın eteğini kapladı, hemen işçileri ve vatandaşları toplayarak elimize ne geçtiyse müdahale ettik” dedi.
Yangında yaklaşık 12 hektarlık makilik alan zarar gördü, jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

 Ödemiş'te orman yangını
İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ne bağlı Balabanlı ve Bozyaka köylerinin sınırındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısmen kontrol altına alınırken, çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Ödemiş İlçesi'ne bağlı Bozyaka ve Balabanlı köyleri sınırında kalan, ormanlık alanda bugün saat 11.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Dağlık arazideki yangını gören köylüler durumu ALO 177 Orman Yangın ihbar hattına bildirirken, kendi imkanlarıyla yangına müdahahele etmeye başladı. Daha sonra bölgeye çok sayıda arazöz ve orman işçisi ile 2 helikopter sevk edildi. Yoğun çalışmalarla yangın akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alındı. Ancak bölgenin dağlık olması nedeniyle müdahalenin güçlükle yapıldığı bildirildi. Yangının yaklaşık 9 hektarlık alanda etkili oldu kaydedildi.

Haberin Devamı

Alevler 2 hektar çamlık alanı küle çevirdi
Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA) - Balıkesir’in akciğerleri olarak bilenen Atatepe mevkiinde, iki ayrı noktada birden başlayan yangında, yaklaşık 2 hektarlık alandaki kızılçam ağaçları küle döndü. Yetkililer kundaklama üzerinde duruyor.
Atatepe mevkiindeki çamlık alandan, bugün saat 12.30 sıralarında iki ayrı noktadan alevler yükselmeye başladı. Sarp ve engebeli arazideki yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye 5 itfaiye aracı, Balıkesir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait 4 su tankeri, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 1 arazöz ve 1 söndürme helikopteri gönderildi. Havadan ve karadan yapılan müdahale ile yangın yaklaşık 2,5 saatlik çaba sonucu söndürüldü.
Soğutma çalışmaları sürerken bu defa aynı yerde elektrik tellerinin birbirine değerek çıkardığı kıvılcımlarla kuru otlar tutuştu. Ancak, itfaiye ekipleri su sıkarak tutuşan otları hemen söndürdü. Soğutma çalışmaları sürerken, alevlerin yaklaşık 2 hektarlık alanı küle çevirdiği belirtildi. Balıkesir İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, yangının aynı anda iki noktada birden başlamasının kundaklama şüphesini desteklediğini vurguladı.
Öte yandan, çamlık alandaki Atatürk Anıtı’na çıkan merdivenlerde bulunan dolu bir sigara paketi ile çakmaktan parmak izi alınması için Olay Yeri İnceleme ekibi çağırıldı.

Haberin Devamı

Ege alev alev



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!