Diyabete dikkat

Güncelleme Tarihi:

Diyabete dikkat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 13:41

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, "14 Mart Dünya Diyabet Günü"ne dikkat çekmek için diyabeti sembolize eden mavi renk ile ışıklandırıldı.

Haberin Devamı

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, gün boyu Halk Sağlığı çalışanlarına diyabet taraması yapıldı. Çalışanlar, daha sonra da diyabetin simgesi olan mavi çemberi oluşturarak "Diyabet ile sağlıklı ve kaliteli yaşam mümkün yeter ki bilinçli olun" mesajı verdi. Akşam saatlerinde ise İzmir İl Halk Sağlığı binası, mavi renge büründü.

İzmir İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, diyabetin tüm dünyada ölüm nedenleri arasında 8. sırada olduğunu belirterek, "2013 yılı itibari ile dünyadaki diyabetli birey sayısı 382 milyon iken bu sayının 2035 yılında yüzde 55 oranında artarak 592 milyona ulaşacağı öngörülüyor" dedi.

Diyabete dikkat



Türkyılmaz, ailesinde diyabet hastası olanların risk altında olduğunu ifade ederek "Obezite hastaları ya da risk taşıyanları, 4 kilogramdan daha ağır bebek doğuran kadınlar, stres altında yaşayan vatandaşlar riskli gruplardır. Ayrıca sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, çok su içme, açlık hissi, cilt yaralarının geç iyileşmesi, kuru ve kaşıntılı bir cilt, sık sık infeksiyon gelişmesi, ellerde ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma gibi belirtileri gören vatandaşlarımızın kan şekeri ölçümü yaptırmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Tip-2 diyabetin önlenebileceğini ifade eden Türkyılmaz, bunun için öncelikle kilo kontrolünün yapılması, fiziksel aktivitenin artırılması, sağlıklı ve yeterli beslenilmesi gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!