Devlet Tiyatrosu ‘Perde’ diyor

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatrosu ‘Perde’ diyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Karşıyaka Ragıp Haykır’da Shakespeare’in ölümsüz eseri “Romeo ile Juliet”, Konak’ta ise Miller’ın klasikleşmiş başyapıtı “Satıcının Ölümü” tiyatro tutkunlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

İZMİR Devlet Tiyatrosu 2011-2012 sezonuna iki klasik oyunla bugün “Perde” diyecek. Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde William Shakespeare’in ölümsüz eseri “Romeo ile Juliet”, Konak Sahnesi’nde ise Arthur Miller’ın klasikleşmiş başyapıtı “Satıcının Ölümü” tiyatro tutkunlarıyla buluşacak.

İki düşman ailenin birbirine aşık olan çocuklarının trajik aşk hikayesini anlatan ünlü tragedya Romeo ve Juliet, İngiliz yönetmen Malcolm Keith Kay’in farklı ve çarpıcı rejisiyle, yepyeni bir solukla, ilk kez İzmir Devlet Tiyatrosu seyircisiyle buluşacak. Oyunda çeviri Özdemir Nutku’ya, sahne tasarımı Savaş Çevirel’e, kostüm tasarımı Funda Çebi’ye, ışık tasarımı ise Abdullah Uyan’a ait.

Orhan Burian’ın çevirisiyle sahnelenecek Satıcının Ölümü’nde yönetmenliği, Ankara Devlet Tiyatrosu rejisörlerinden Barış Eren üstlendi. ABD’li yazar Arthur Miller’ın dünyada en çok sahnelenen, birçok kez beyazperdeye uyarlanan ve büyük buhran sonrasının toplumsal sıkıntılarını ele alan bu eserinde, dekor ve kostüm tasarımı Yıldız Köse İpeklioğlu’na, ışık tasarımı Kemal Gürgün’e, dramaturgi ise Füsun Ataman Berke’ye ait.

Haberin Devamı

İki prömiyer birden

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş, gerek yerli gerek yabancı klasikleşmiş ve çağdaş eselerden yeni örnekleri de sezon boyunca repertuvarlarına eklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Yeni oyunlar arasında 18 Ekim’de prömiyeri yapılacak “Anam, Bacım, Avradım” ve “Yerin Altında”nın dikkat çektiğini belirten Savaş, “Ayrıca; Newton Bilgisayardan Ne Anlar, Sıçan, Bir Garip Orhan Veli, Henry ve Alice’in Gizli Yaşamları, Kadın ile Memur, Masanın Altında, İki Kova Su, Denizkızı, Edi’nin Annesi Nerede, Kedigöz Danışman, Gergedanlar Ateş Etmez de seyircilerimizle buluşacak diğer oyunlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!