Denizlili tekstilciler Alman Egeria’ya talip

Güncelleme Tarihi:

Denizlili tekstilciler Alman Egeria’ya talip
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2001 00:00


Mustafa PAKSOY
Haberin Devamı

DENİZLİ Sanayi Odası, teksilcinin marka sorununu, satılması gündemde olan Alman Egeria firmasını veya isim hakkını alarak çözecek. Markalaşamama yüzünden yurt dışında düşük fiyata ürün satılmasından şikayetçi tekstilciye müjdeli haber, Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman İlgeri'den geldi.

KALİTESİYLE kendini kanıtlayan Denizli tekstilinin tek eksiğinin dünya çapında tanınan bir markaya sahip olamaması olduğunu söyleyen İlgeri, markayla ekonomik krizin de aşılacağını belirtti, ‘‘Marka için Alman Egeria firması için harekete geçtik’’ dedi.

MARKANIN tekstilciyi tek çatı altında toplayıp, ürünün gerçek değerini almasını sağlayacağını kaydeden Süleyman İlgeri, ‘‘Milyonlarca dolara, tutulacağı şüpheli yeni bir marka kurmaya çalışmayacağız. Alman Egeria, dünya genelinde tanınıyor ve piyasada belirli bir hakimiyeti var’’ dedi.

DENİZLİLİ firmaların çalıştığı Egeria'nın satılacağını öğrendiklerini, firmayı veya sadece isim hakkını almak için Sanayi Odası olarak harekete geçtiklerini anlatan İlgeri, ‘‘Satış olursa tekstilimiz markasızlıktan kurtulacak. İhracatta tek çatı altında toplanıp ürününü gerçek değerine satacak’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!