Denizli’de sandıklara sahip çıkacak bin gönüllü hedefi

Güncelleme Tarihi:

Denizli’de sandıklara sahip çıkacak bin gönüllü hedefi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 16:19

DENİZLİ’de, Oy ve Ötesi Derneği, 1 Kasım Genel Seçimlerinde sandıkların ve seçim sonuçlarının takibi için sandık gönüllülerine yönelik eğitim çalışması düzenledi. Oy ve Ötesi Derneği Ege Bölge Koordinatörü Semih Önen, Denizli’de 1000 sandık gönüllüsüne ulaşmayı hedeflediklerini, eğitim çalışmalarının süreğine söyledi.

Haberin Devamı

Geçen yıl 30 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’da yola çıkan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 şehirde, 7 Haziran seçimlerinde ise 46 ilde seçim sürecini 106 bin sandık gönüllüsüyle takip eden Oy ve Ötesi Derneği, 1 Kasım seçimlerinde Denizli’de de sandıkları takip edip, oyları sayacak. Oy ve Ötesi’nin Denizli Barosu Lokali’nde düzenlediği eğitim toplantısına 50 gönüllü katıldı.

Seçim süreci ve oyların takibi konusunda gönüllülere teknik ve hukuki bilgileri veren Oy ve Ötesi Ege Bölge Koordinatörü Semih Önen, 1 Kasım’da Denizli’de dahil olmak üzere 43 ilde sandıkların en az üçte birinde oy verme ve sayım süreçlerini gözlemleyeceklerini söyledi. Denizli’de 1000 gönüllüye ulaşmayı hedeflediklerini ve eğitim çalışmalarının süreceğini belirten Önen, "Türkiye’de demokrasi ve şeffaflıktan emin olmak isteyen her bireyin bu değerlerin temsilcisi ve savunucusu olması gerekiyor. Bu oy verme ve sayım süreçlerine müşahitlik etmekten de geçiyor. Gönüllülerimiz sayesinde 7 Haziran akşamı kimse seçim sonuçlarından şüphe duymadı. Gönüllülerimiz sürecin her noktasının yasalara uygun ilerlediğinden emin olabildi. Uygulama hatalarından caydırma konusunda son derece etkili olduklarını ifade eden gönüllülerimizin yüzde 98’i yarattıkları farktan memnunlar. Denizli’de eğitim çalışmalarımız devam edecek. Oyunu seven, şeffaflıktan emin olmak isteyen gönüllüleri çalışmalarımıza bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!