Denizli'de hedef turizmi arttırmak

Güncelleme Tarihi:

Denizlide hedef turizmi arttırmak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 15:58

DENİZLİ'nin turizmden daha fazla pay alabilmesi için tanıtımını arttırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin turizmin parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Denizli'nin turizmden daha fazla pay alabilmesi için yatırım ve tanıtım atağına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası yayınlar yapan Türkiye'nin önde gelen medya kurumlarının temsilcilerini ağırladı. Denizli'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gören konuklar Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm yatırımı olan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'ndaki bungalov evlerde konaklama imkanı buldu. Denizli'nin tanıtımına katkı sağlayıp, turizmden aldığı payı artırmak amacıyla ulusal medya kurumu temsilcilerinin konuk edildiği 3 günlük program, Beyaz Cennet Pamukkale ve Hierapolis Antik Gezisi ile başladı. Akm Parti'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da katıldığı gezi 800 yıllık Kaleiçi Çarşısı ile devam etti. Babadağlılar İşhanı'nda kentin ürettiği havlu ve bornozları inceleyen konuklar daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafeterya ile Çamlık Parkı'nı gezdi. Dokumalarıyla ünlü Buldan İlçesi'ni ziyaret eden konuklar programın son gününde Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılından beri kazı sorumluluğunu üstlendiği Laodikya Antik Kenti'ni gezdi. Denizli'nin geçmişine ışık tutan tarihi değerleri inceleyen ulusal medya temsilcileri Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın düzenlediği basın toplantısına katıldı.

Haberin Devamı


Çamlık'ta düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği çalışmaları ve hayata geçireceği projeleri anlatan Başkan Zolan, Denizli'nin sanayi ve tarım şehri olmasının yanında zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. Doğal, tarih, sağlık, kış ve yayla turizmini geliştirmek için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Zolan, "Turizmde lokomotifimiz olan Pamukkale, dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliğe sahip ve yılda 2 buçuk milyonun üzerinde kişinin ziyaret ettiği yer. Denizli en çok ziyaret edilen iller sıralamasında 5'inci sırada. Ancak Denizli turizm potansiyelinin yüzde 10'unu kullanıyor. Denizli'nin güzelliklerini sadece Denizlililerin yaşaması bencillik olur. Bu güzellikleri ülkemize ve dünyaya daha iyi tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. 2023'e kadar Denizlimize 10 milyon turist gelmesini sağlayacağız. Turizmin parlayan yıldızı Denizli olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!