Cinayet kâbusu

Güncelleme Tarihi:

Cinayet kâbusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2001 00:00


Reşit ÇAĞLAYANGİL- Bahri KARATAŞ - Turaç TOP
Haberin Devamı

Karşıyaka ve Bornova'da aynı gün 2 can alan iki korkunç olay huzur kenti İzmir'de, ‘‘Nereye gidiyoruz’’ dedirtti.

BOSTANLI'da yalnız yaşadığı dairesinde elektrik süpürgesi kablosuyla boğulup, bıçaklanarak öldürülen 67 yaşındaki emekli nakış öğretmeninin katil ya da katillerini bulmak için polis özel ekip kurdu.

Maaşı alınmış

EVDEKİ incelemede, saldırganın büyük ihtimalle kapıdan girdiği anlaşıldı. Cinayete kurban giden Mebrure Türkekul'un 80 milyon emekli maaşının alındığı ortaya çıktı.

Herkes tedirgin

BU da katilin tanıdık olması ve kapıyı Mebrure Türkekul'un açmış olması ihtimalini kuvvetlendirdi. Komşuların ihbarı üzerine ortaya çıkan vahşet, Karşıyaka'da oturan herkesi tedirgin etti.

Kapıyı açmayın

ASAYİŞ Ş

ube Müdürü Ünsal Kaya, ‘‘Yalnız yaşayanlar, tanımadıkları kişilere kapıyı açmasın, gelen tanıdık dahi olsa kapıyı ancak emniyet zincirini takıp açsın’’ dedi.

Polis uyarıyor

Bir ayda ikinci cinayet

BİR ay önce de yine Karşıyaka 6030 Sokak'ta tanker şoförü Durmuş Sevimli, evine giren hırsızı yakalamak isterken öldürüldü, katili hálá bulunamadı. Emekli cenneti olarak bilenen Karşıyaka'da işlenen tüyler ürpertici cinayetin katil ya da katillerini bulmak için Asayiş Şubesi'nce özel ekip oluşturuldu. Dedektifler daireyi karış karış inceleyip ipucu ararken, apartman karşısındaki parkta sürekli alkol alanları ve çevreyi rahatsız edenleri de tespite başladı.

ASAYİŞ Şube Müdürü Ünsal Kaya, özel bir ekibin sadece bu cinayetle ilgileneceğini belirtti. Kaya, kötü niyetli kişilere karşı özellikle yalnız kalan yaşlı kimselerin daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, ‘‘Yalnız yaşayanlar gelen tanıdıkları dahi olsa kapılarını ancak emniyet zincirini takıp açmalı. Geceleri kapılarını hiç açmamalı. Merdiven ışığı uzun süreli yanmalı. Apartman dış kapısı kapalı tutulmalı, sadece daire otomatıyla açılmalı. Apartmanda görülen şüpheli kişiler hemen polise bildirilmeli’’ dedi.

ASAYİŞ Şube Müdürü Ünsal Kaya, ayrıca bu tür cinayetlerin genellikle tanıdık kişiler tarafından işlendiğini, soruşturmanın her türlü ihtimal gözönüne alınarak sürdürüldüğünü belirtti.

BOSTANLI Tansaş karşısında 6344 Sokak'taki 11 numaralı apartmanın dördüncü katındaki 7 numaralı dairede oturan Mebrure Türkekul, geçen cumartesi günü öğleden sonra, söz verdiği halde komşusuna gitmedi. Yalnız yaşayan yaşlı kadının pazar günü de ortada görülmemesi üzerine meraklanan komşuları durumu polise bildirdi. Akşam saatlerinde çilingire kapıyı açtıran polis, salonda Türkekul'un cesedini buldu. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside elektrik süpürgesi kablosuyla boğazının sıkıldığı ve dört yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi.

Maaş ortada yok

UZMANLAR dairede parmak izi incelemesi yaptı, delil aradı. Yaşlı kadının en son cumartesi öğlen göründüğü, daha sonra kendisinden haber alınamadığı belirlendi. Yaşlı kadının yatak odası ve oturma odasındaki çekmecelerinin karıştırıldığı belirlendi. Türkekul'un geçtiğimiz cuma günü bankadan çektiği emekli maaşı olan 80 milyon liranın cüzdanından alındığı anlaşıldı. İki eşinden de ayrılan ve ek gelir için evinde dikiş diken Türkekul'un iddia edildiği gibi çok zengin olmadığı komşularınca belirtildi.

YAPILAN incelemede dördüncü kattaki dairenin balkon ve dış kapılarının sağlam olduğu anlaşıldı. Bu da katilin tanıdık olması ve kapıyı Türkekul'un açmış olması ihtimalini kuvvetlendirdi. İzmir'de yakın akrabası olmayan Türkekul'un tanımadığı kişilere kapıyı kesinlikle açmayacağı, yıllardır yalnız yaşadığı için tehlikelere karşı duyarlı olduğu vurgulandı.

Kendi halindeydi

MEBRURE Türkekul'un cinayete kurban gittiğini öğrenen tanıdıkları gözyaşlarına boğuldu. Sürekli görüştüklerini söyleyen Sevim Saygılı, emekli nakış öğretmeni olan Türkekul'un geçinmek için evde dikiş diktiğini belirterek, ‘‘Kendi halinde birisiydi. Kimseyle sorunu yoktu. İki eşinden de ayrılmış ve yıllardır yalnız yaşıyordu. Kendi işini kendisi görürdü. Evinde özenli birisiydi. Hatta bir defasında, sanki başına gelecekleri bilirmiş gibi ölürse, gazetecilere gençlik fotoğraflarından verilmesini isteyip gülmüştü. Hayat dolu birisiydi. Ayrıca, mutlaka katiliyle de kavga etmiştir. Çünkü kolay pes etmeyecek bir yaradılıştaydı’’ dedi

Önce öldürdü sonra yaktı

OLAY, önceki gün saat 02.30 sıralarında Bornova EVKA-4'deki Ersoy Caddesi'ndeki boş alanda meydana geldi. Bir otomobilin yandığını gören vatandaşlar, durumu, itfaiye ile güvenlik güçlerine bildirdi. İtfaiye yangına kısa sürede müdahale edip söndürürken, LPG'li otomobil kulanılamaz hale geldi. Görevliler bu sırada şoför koltuğun yanında başında kurşun deliği bulunan bir kişinin kulunduğunu gördü.

POLİS ve jandarma yetkilileri, 55 AY 484 plakalı yanan otomobilin Yaşar Duyar'a ait olduğunu belirledi. Ölen kişinin Duyar olabileceği üzerinde duran yetkililer, EVKA-4 Buket Apartmanı'nda oturan emekli öğretmen eşi Saliha Duyar'a (41) ulaştı. Ölen kişinin eşi olup olmadığını teşhis etmesi istenen bayan Duyar, bu isteği reddetti, ‘‘Eşim, Samsun'a gitmek üzere evden çıktı’’ dedi. Kadının konuşmalarından şüphelenen jandarma, apartmanda arama yaptı ve Yaşar Duyar'ı saklandığı yerde yakaladı.

Haberin Devamı

ÜZERİNDE tabanca ve bıçak çıkan iki çocuk babası Duyar, ‘‘İşlerimi halletmek için Samsun'a gidecektim. Döşemecilik yapan kardeşimin Manavkuyu'daki dükkanına uğradım. Otomobile bakım yaptıracaktım. Yanıma tanımadığım, isminin İbo olduğunu söyleyen birisi geldi. İki ay sonra emekli olacağımı, satılık ev aradığımı söyledim. Bana yardım edeceğini söyleyip yolda inmek üzere arabama bindi. Kısa bir süre sonra bıçağı boğazıma dayayıp silah çekti. Beni ailemden para sızdırmak için kaçırmak istedi. Aniden fren yaptım, elindeki silahı alıp ateş ettim. Kurşun kafasına isabet etti. Otomobili boş alana çekip benzinle yaktım. Amacım çalıntı süsü vermekti. Planım tutmadı. Böyle olmasını istemezdim. Hiç yoktan katil oldum’’ dedi. Yapılan araştırmada öldürülen kişinin 27 yaşındaki İbrahim Karpuzoğlu olduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!