Çevreci mimara 8 kurşun

Güncelleme Tarihi:

Çevreci mimara 8 kurşun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Bodrum’da yaşayan, Peyzaj Mimarları Muğla İl Temsilcisi 37 yaşındaki bekar Hülya Yolcubal, önceki gece evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Otomobilinden iner inmez kurşun yağmuruna tutulan genç kadın olay yerinde can verdi.

Haberin Devamı

BODRUM Ortakent-Yahşi’deki arkadaşlarını önceki gün giden Peyzaj Mimarları Muğla İl Temsilcisi bekar Hülya Yolcubal (37), saat 23.00 sıralarında, 48 TY 300 plakalı otomobiliyle Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine döndü. Otoparkta aracından indiği sırada kurşun yağmuruna tutulan Yolcubal, kanlar içinde yerde kaldı. Yaklaşık 3 metre mesafeden ateşlenen 7.65’lik tabancadan çıkan dokuz mermiden sekizi vücuduna isabet eden Yolcubal, olay yerinde can verdi.
Komşuların haber verdiği polis, Yolcubal’ın otomobili ve içindeki eşyalarına el koydu, dokuz boş mermi kovanı toplandı, ayak, sigara ve kan izlerinden örnek alındı.

Katil zanlısı Oskay

Yalıkavak, Bitez ve Konacık’ta da Yolcubal’ın sekiz arkadaşıyla yakınının ifadesi alındı. Ölümü şok etkisi yaratan, Bodrum Karya Rotary Kulübü kurucularından ve Mavi Yol Girişimi aktivistlerinden Yolcubal’ın sekiz ay önce işadamı, spor yazarı, eleştirmen Cihan Oskay (57) ile aşk yaşadığı ortaya çıktı.
Polis, katil zanlısı olarak, bir gün önce Bodrum’da görülen Oskay’ın peşine düştü. Yolcubal’ın bir mimar arkadaşı, “Hülya, Cihan Oskay ile 8- 9 ay önce kısa süren bir ilişki yaşadı. Ancak bu kişinin dengesiz hareketlerini görünce ayrılmak istedi. Oskay bunu kabullenmedi. Bu nedenle Hülya çareyi savcılığa ve polise gitmekte buldu. Başına bir gün bunların geleceğini bilemezdik” dedi.

Savcılığa başvurduk

Haberin Devamı

Hülya Yolcubal’ın avukatı Rıza Bengi, olayı şöyle değerlendirdi:
“Hülya hanımla, Cihan Oskay bir işle ilgili geçen yıl tanışıp bir süre birlikte iş yapmıştı. Kısa bir süre de duygusal ilişki yaşamışlardı. Daha sonra bu kişinin Hülya hanıma yönelik birçok tehdit ve baskısı oluştu. Hülya hanım iş ve sosyal çevresi güçlü bir insandı. Bu kişinin 8-9 ay önce başladığı tehditlerden vazgeçmesini bekliyordu. O yüzden de çevresinde çok dillendirmiyordu.
Hayatından endişeliydi
Ancak son zamanlarda tehditler artınca hayatından endişe ettiğini söyledi ve mayıs ayında Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduk. Ancak koruma talep etmemişti. Son zamanlarda tehditler artmıştı. Cep telefonuna mesajlar geçiyor ve kendisini adım adım izlediği yolunda bilgiler veriyordu. Bunun haricinde şüpheli bir kitap yazmış ve sözde Hülya hanımı anlatmış. Bu kitapları Hülya hanımın iş çevresindeki insanlara gönderiyordu.”

Psikolojisi bozulmuştu

Haberin Devamı

Otopsisi İzmir Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleşen talihsiz mimarın anne ve babası Nejla-Nejat Yolcubal da kızlarının cenazesini almak için geldi, sinir krizleri geçirdi. Necla Yolcubal, “Yedi, sekiz aydır birisi kızımı rahatsız ediyordu. İlişki teklif etmiş, kızım reddetmişti. Kızıma ilgisini göstermek için Bodrum’da elektrik direklerine yazılar yapıştırmış, duvarlara yazılar yazmış. Kızımın arkadaşları Hülya görüp üzülmesin diye söküp, siliyordu. Kızımın son zamanlarda psikolojisi iyice bozulmuştu. Yemek dahi yiyemiyordu. Katili bulunsun” dedi. Nejat Yolcubal da, “Gül yüzlü yavruma yakışmamış” diye gözyaşı döktü. Cenaze toprağa verilmek üzere Kocaeli Gölcük’e götürüldü.

Romanla rahatsız etti

Haberin Devamı

Katil zanlısı olduğu iddia edilen Cihan Oskay, 2 Ağustos 1985’te 12 yaşındaki oğlunu Bodrum’da jetski kazasında kaybettti, anısına, ‘Kanlı Deniz’ isimli kitabı yazdı. Bodrum Belediyesi’nin, Kumbahçe Mahallesi’ndeki bir sokağa oğlu Osman Burçak’ın adını verdiği Oskay, Türkiye’nin gündemine de 2006’da bir televizyon programındaki şike iddialarıyla oturdu. Oskay, 2000- 2001 futbol sezonunun son maçında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın talimatıyla şike ve teşvik primine aracılık ettiğini iddia etti. Oskay’ın yazdığı, ‘Yeşillikler Üstünde Aşk’ adlı romandaki düşünceleri ve yer verdiği fantazilerin Yolcubal’ı rahatsız ettiği öne sürüldü.

BODRUM AYAĞA KALKTI

Haberin Devamı

Peyzaj mimarı Hülya Yolcubal’ın evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda can vermesi büyük tepki yarattı. Can Kafe’de toplanan 35 sivil toplum örgütü temsilcisi adına konuşan TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Semai Yaman, Yolcubal’ın katilinin bir an önce yakalanmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!