Çeşme Kent Konseyi'nden RES eylemi

Güncelleme Tarihi:

Çeşme Kent Konseyinden RES eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 12:10

İZMİR'in Çeşme İlçesi'nde, Çeşme Kent Konseyi "Yaşam Alanlarımızda RES İstemiyoruz" sloganıyla eylem yaptı.

Haberin Devamı

Çeşme Kent Konseyi, Çeşme'de ve Germiyan-Reisdere bölgesinde, yaşam alanlarına çok yakın bölgelerdeki RES'lere dikkat çekmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Birçok Sivil Toplum Kuruluşu'nun ve CHP Çeşme İlçe Örgütü'nün de destek verdiği eylemde polisin aldığı geniş güvenlik önelimi dikkat çekti.

Eylemde konuşan Çeşme Kent Konseyi Başkanı Hakan Kerman, Yarımadanın üzerinde yaşayan tüm canlıların doymak bilmeyen bir rüzgar enerji santralleri saldırısı altında olduğunu vurgulayarak, "Çeşme ve yarımada halkı, yaşam alanlarına kurulmak istenen RES projelerine karşı 2013 yılından beri artan bir katılım ile mücadele vermekte. Bu mücadelenin en önemli amacı farkındalık yaratmak ve hukuk yolu ile doğanın ve üzerinde yaşayan insanların hakkını korumaktır. Alınan ÇED muafiyetleri ile projelerin çevreye, sosyal dokuya ve insan sağlığına etkileri gibi değerlendirilmesi gereken çok önemli konular halktan saklanmış, halkın bilgilendirilme hakkı ve bu konuda görüşlerini bildirme hakkı tamamen ellerinden alınmıştır" dedi.

Çeşme Kent Konseyi adına basın açıklamasını yapan Çeşme Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Sabise Suna Tamer, "Enerji yatırımları ve gerçek kamu yararı arasında denge kurulması bir zorunluluktur. Dillerde 'kamu yararı' sözleri dolaşırken, yanlış teşvik politikaları ile kamu zarara uğratılmaktadır. Çeşme halkı, yaşam alanlarında RES istemediğini itiraz dilekçeleri ve imzalar, toplantılar, gösteriler, protestolar, yerel basında çıkan yazılar, sosyal medyada sürdürülen kampanyalarla, sorumlu devlet birimleri, yerel yönetimlerle yapılan görüşmelerde ve hukuk aramak için mahkemelerde dile getirilmiştir. Ancak halkın tüm karşı çıkışına rağmen, uygulanmayan mahkeme kararları ve hukukun hiçe sayılması sonucu inşaatlar devam etmektedir" dedi.

Basın açıklamasının ardından Praksis Müzik Grubu'nun konser verdi.

Eylem olaysız şekilde sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!