Büyük öfke

Güncelleme Tarihi:

Büyük öfke
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 13:50

TÜRKİYE’nin kalbini yakan Ankara ve ertesi gün Diyarbakır’da altı eskerin şehit olduğu terör saldırısı İzmir’deki oda ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yönetimleri tarafından lanetlendi.

Haberin Devamı

Büyük öfke

İZMİR Barosu avukatları, Ankara ve Diyarbakır’da meydana gelen terör saldırılarını kınamak için adliyede oturma eylemi yaptı. Ellerinde ‘Terörü Lanetliyoruz’ yazan pankartla hain saldırıları kınayan 100’e yakın avukat adına İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, “Yaşam hakkı kutsaldır, bunu sağlayamıyorsak, diğer özgürlüklerin de anlamı yok. Dayanışma içinde, hep birlikte karşı durarak terörü bitirebiliriz. Bu terör eylemlerinin sona ermesini istiyoruz. Toplumun tüm kesimlerine birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısı yapıyoruz” dedi.

 

Büyük öfke

Haberin Devamı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ankara’da meydana gelen terör saldırısının ardından yayınladığı mesajda terör eylemlerinin evlerimize ateş düşürdüğünü ve yürekleri yaktığını belirterek; "Hain pusularla şehit edilen askerlerimiz, polislerimiz ve masum vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı bu durum dayanılmaz bir hal aldı. Ankara’da gerçekleştirilen son saldırıda da elbette ki amacına ulaşamayacaktır. Şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

İTO BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da, "Ülkemizin başkenti Ankara’nın kalbinde gerçekleşen hain terör saldırısı hepimizi çok derinden sarstı. Şehitlerimiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımız, yaralılarımız onar onar artıyor. Ama bu hain saldırıyı yapanlar şunu çok iyi bilmeli ki her saldırıda daha çok kenetleniyoruz ve hiç kimse, hiçbir örgüt ülkemizin bu bütünlüğünü bozamayacak. Kalbimizi ağrıtan bu hain saldırıyı lanetle kınarken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza şifalar, yakınlarına sabırlar dilerim" dedi.

Haberin Devamı

İGC BAŞKANI MİSKET DİKMEN

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Misket Dikmen, kanlı terör saldırılarını kınadı. "Türkiye’nin milli dili ağıt oldu" diyen Dikmen, şunları söyledi:

"Türkiye son yıllarda neredeyse her ay yeni bir terör saldırısıyla karşı karşıya kalıyor. ’Analar ağlamasın’ derken, anaların gözyaşları dinmez oldu. Ülkenin dört bir yanından ağıtlar yükseliyor. Artık ’yeter’ diyoruz. Bu ülke bu kadar acıyı hak etmiyor. Medeniyetin beşiği Anadolu coğrafyasını terör ülkesi haline getirmek isteyenleri lanetliyoruz. Türk halkı savaş değil barış ve huzur istiyor. Şimdi ülke olarak kenetlenme zamanıdır."

ORTAK TEPKİ

İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacı Odası, İzmir Diş Hekimleri Odası, İzmir Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulları ortak açıklamayla terörü kınadı. Açıklamada, "Bu kalleş ve insanlıktan uzak saldırıyı lanetliyoruz. Emperyalizmin ülkemizi parçalama projelerine ve onların tetikçilerine tavır almayan, alamayan kişi ve kurumlar da bu saldırıların sorumluluğunu taşımaktadırlar" denildi.

Haberin Devamı

DENİZCİLERDEN TEPKİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Cumhuriyetimizin kalbi, başkent Ankara’daki hain saldırı, hepimizi derinden sarstı. Üzüntümüz ve öfkemiz çok büyük. Bu hain saldırıyı düzenleyenler, asla hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu saldırılar, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birliğini bozamayacaktır. Türkiye olarak zor günlerden geçiyoruz. Hain tuzakları bozmak için sağduyulu ve kararlı bir duruşun sergilenmesi gerekiyor. İhtiyacımız olan en büyük şey, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, siyasi partilerin ve vatandaşlarımızın görüş farklılıklarını bir yana bırakarak, teröre karşı birlikte hareket etme azmini göstermesidir" dedi.

Haberin Devamı

Büyük öfke

ETKİNLİKLER İPTAL

Karşıyaka Belediyesi, Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle, daha önce duyurusu yapılan tüm etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı. Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar, "Cumhuriyetimizin kalbinde, yine canlarımızı teröre kurban verdik. Artık görmek gerekir ki, hedef Cumhuriyetimiz ve onu tanımlayan değerlerdir. Bugün süslü sözlere ve sıradan taziye sızlanmalarına gerek yoktur. Bugün bu ülkenin kuruluş felsefesini tanımlayan değerleri anımsamanın ve çevresinde toplanmanın zamanıdır. Barışı, kardeşliği, birimiz yoksa eksik kalacağımızı, birlik ve beraberliğimizi anımsamanın tam zamanıdır. Bugün biz, çok hüzünlü, çok kederli, çok kaygılıyız. Bizim gerçeğimiz şudur: asla teslim olmadık, asla teslim olmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

MÜSİAD İZMİR BAŞKANI ÜLKÜ

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Ankara ve Diyarbakır’da meydana gelen hain saldırıları şiddetle kınadı. Ülkü, "MÜSİAD olarak, Ankara’da ve Diyarbakır’da düzenlenen bombalı saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şehitlerimize ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz" dedi.

MEMUR SEN’DEN KINAMA

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Ankara’da ve Diyarbakır’da askeri servis araçlarına yönelik yapılan terör saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, "Ülkemize, milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetliyor, terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz" dedi.

Büyük öfke

EGSD BAŞKANI MUKADDER ÖZDEN

EGSD Başkanı Mudadder Özden, "Son aylarda doğal olmayan bu ölümlerin artışı ülke bazında hepimizin moralini bozuyor. Bu sürecin neden bu hale geldiğini ve neden hala bitirilemediğini sorgulamamız lazım. Ekonomiye etkilerini, ticari olumsuzlukları bir kenara bıraktık ülkemizin geleceği için endişelenir durumdayız. Endişelerimiz giderilmeli" dedi. 

Büyük öfke


BETÜL ELMASOĞLU

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu da, "Şiddet ve terörü kınıyoruz. Ülkemizin önceliği güvenlik olmalı. Bütün halkımız ve vatandaşımız korku içinde. Bütün partilerin bir araya gelerek bu soruna çözüm üretmesi gerekiyor. Daha önce de Ankara, İstanbul ve Diyarbakır’da terör saldırıları oldu. Ne yazık ki gerekli tedbirler alınmamış. Böyle bir ülkede ne ticaret olur ne de turizm olur. Hükümetin acilen her şeyi bırakıp güvenlik sorununu çözmesi gerekiyor" dedi.

Büyük öfke


MUSTAFA İDUĞ 

EGOD Başkanı Mustafa İduğ, "Terör saldırıları ne yazık ki insanlarımızı öldürmeye devam ediyor. Ankara’da ikinci kez böyle bir olayın yaşanması bizleri endişelendiriyor. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyorum. Bir devletin asli görevi vatandaşının güvenliğini sağlamaktır. Eğer bu yapılamıyorsa güvenlik zaafiyeti vardır" şeklinde konuştu. 

Büyük öfke


HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ

Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Türkiye’nin merkezi, bucağı demeden her köşede gerçekleştirilmeye çalışılan hain saldırıların, herkesi derinden sarsması gerektiğini, siyasi görüşlerin hiçbir öneminin bulunmadığını söyledi. Kaya, "Türkiye savaş ortamına çekilmek isteniyor. Ortak hareket etmeliyiz. Hepimiz aynı gemideyiz. O gemi batacak olursa hepimiz etkileniriz. Artık senin, benim şehrim yok. Hatta senin, benim ülkem bile yok. Dünya birbirine entegre. Beraber hareket edilmez ise terör tüm dünyayı etkileyecektir. Hiçbir siyasi düşünce insanlığın geleceğinden daha önemli değildir" dedi.

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ SENATOSUNDAN TEPKİ

Gediz Üniversitesi Senatosu, Ankara’daki ve Diyarbakır’daki terör saldırıları üzerine acil toplandı, kınama bildirisi yayınladı. Alçakça yapılan eylemler lanetlendi, ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik hain emellerin asla gerçekleşemeyeceğine dikkat çekildi. Bildiride, "Ülkemiz peş peşe vahim terör saldırılarıyla karşı karşıya kaldı, Ankara ve Diyarbakır’dan gelen kara haberler yüreğimize bir kez daha ateş düşürdü. Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz" denildi.

BUCA’DA TÖRENLER İPTAL

Ankara ve Diyarbakır’da yaşanan terör saldırıları nedeniyle Buca Belediyesi’nin haftasonunda yapacağı tüm açılış ve etkinlikler iptal edildi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Yaşadığımız günlerin karanlığına inat gelecek güzel günlere dair umutlarımızı kaybetmiyoruz. Bizler ki savaşın içinden barışı çıkarma başarısı göstermiş bir neslin torunlarıyız; bu karanlık günlerden de omuz omuza çıkacağız. Bu duygularla yaşanan saldırıları bir kez daha kınıyor, tüm etkinliklerimizi aziz şehitlerimize saygımızdan ileri bir tarihe erteliyoruz. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

Büyük öfke

DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Menfur saldırıları şiddetle lanetleniyorum. Dün olduğu gibi bugün de milletçe dimdik ayaktayız. Hain saldırılarda hayatı kaybeden şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Türkiye üzerinde hain emelleri olanlar unutmasınlar ki, bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar.

Büyük öfke

UŞAK Belediye Başkanı Nurullah Cahan

Kararlı ve dimdik duran Türkiye’mize hain eller yine kastetmeye çalıştı ve kahpece saldırdı. Unutmamalı ki, her ne olursa olsun bu vatanın evlatları her zaman dik duracak, birliğimize ve bütünlüğümüze kastedecek düşmanlara gereken dersi verecek.

TORBALI Belediye BaşkanıAdnan Yaşar Görmez

Türkiye’nin bölgesinde artan etkisini bloke etmek isteyen iç ve dış güçler masum insanlarımızın kanını dökerek ülkemizi hedeflerinden saptırmaya çalışıyor. Allah’ın izniyle bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Acımız çok büyük. Milletimizin başı sağ olsun.

DİSK Ege Temsilcisi Memiş Sarı ve bağlı sendikaların şube başkanları

“Nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Başta terör saldırısında yaşamını yitiren yurttaşlarımızın yakınları olmak üzere tüm halkımızın başı sağolsun.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!