Bodrum'da özel konser

Güncelleme Tarihi:

Bodrumda özel konser
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 01:18

İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Dokuz Eylül Devlet Konservatuvarı kadın sanatçılarından oluşan Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleir kapsamında Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sahne aldı. Orkestra Barok döneminden Tango'ya çaldıkları eserlerle, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Haberin Devamı

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle "Barok'tan Tango'ya" ismiyle düzenlenen konserde, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Dokuz Eylül İzmir Devlet Konservatuarı kadın sanatçılarından oluşan Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası sahne aldı. Nurol Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konseri aralarında Bodrum Belediyesi meclis üyesi Funda Akçalı ve Seval Aktaş'ın olduğu yaklaşık 300 kişi izledi. Ücretsiz ve halka açık olarak düzenlenen konserde Baş Kemancı Başak Büyükdeğirmenci yönetimindeki orkestra konserin ilk bölümünde, Tomaso Albinoni, J.S.Bach, Vivaldi, J.Haydn'den eserler yorumladı. Konserin ikinci, bölümünde ise Rachmaninpv, J.Williams, Celal Andel ve Piazzola'dan eserler seslendirildi. 17 kadın sanatçıdan oluşan Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası, konserin sonunda izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.
Bodrum Belediyesi meclis üyeleri de Baş kemancı Başak Büyükdeğirmenci ve orkestraya sunduğu çiçek, plaket ve çeşitli hediyelerle teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!