Bodrum, Utrecht Turizm Fuarı’nda

Güncelleme Tarihi:

Bodrum, Utrecht Turizm Fuarı’nda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2016 15:29

HOLLANDA’nın Utrecht şehrinde düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı’nda Muğla’nın turizmdeki lokomotif ilçesi Bodrum’un standı büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Bodrum, Utrecht Turizm Fuarı’nda

CHP’li Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile turizmcilere moral verdi, tanıtım atağının sürdürülmesini istedi. Bodrum standını ziyaret edenler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yanı sıra Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Utrecht Belediye Başkanı Van Zanen ile çok sayıda tur operatörü ve turizmci de yer aldı. Bakan Ünal’ı stantta karşılayan Başkan Kocadon, turizmcilerin beklentileri ile ilgili kısa bilgiler verdi.


Fuarda çeşitli ziyaretlerde de bulunan Başkan Kocadon, Corendon Hava Yolları yöneticisi Yıldıray Karaer, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler ile görüşüp turizm ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bodrum’da faaliyet gösteren ve Hollanda’da kendi stantlarında tanıtım yapan SWS Sailing firmasını da ziyaret eden Başkan Kocadon, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

HOLLANDALI TURİSTİN GÖZÜ MAVİ YOLCULUKTA

Haberin Devamı

Hollanda’nın Bodrum için önemli pazarlardan biri olduğunu belirten Başkan Kocadon, "Bodrum’a gelen Hollandalı turist sayısında düzenli olarak her yıl artış yaşanıyor. Pazardaki yerimizi koruyup, hatta artırmak istediğimiz yerlerden birisi Hollanda’dır. Utrecht Fuarı’nda sadece Hollanda’dan değil Almanya, Belçika, İngiltere ve Lüksemburg’dan da tur operatörleri var. Böyle bir ortamda Bodrum gibi bir dünya şehrinin olmaması da düşünülemez. Burada yapılan görüşmeler, sezonda turist olarak bizlere geri dönüyor. Hollandalı turist, özellikle guletlerle mavi yolculuğu tercih ediyor" dedi.

Bodrum standını ziyaret eden yabancı tur operatörleriyle de birebir ilgilenen Başkan Kocadon, Hollandalı turistlerin özellikle ’mavi yolculuğa’ büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

TURİZMDE UMUTLAR BİTMEZ.

Fuara katılan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt da, Bodrum standını ziyaret eden katılımcılara bilgiler verdi. Özyurt, "Ülkede ve yöredeki tüm olumsuzluklara rağmen Bodrum turizmini canlı tutmak için tüm tanıtım ve gayreti gösteriyoruz. Turizmde asla umutlar bitmez" dedi.

Utrecht Turizm Fuarı’nda 100 metrekare alanda kurulan Bodrum standı, ziyaretçi akınına uğradı. Gün boyu yoğun olan stant, konumu ve tasarımı nedeniyle ziyaretçilerden ve turizm profesyonellerinden övgü aldı.

17 Ocak’a kadar devam edecek olan fuarı yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!