Biz uyarmıştık... Ve olan oldu

Güncelleme Tarihi:

Biz uyarmıştık... Ve olan oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 17:44

Hürriyet Ege, geçen 1 Haziran’da uyardı. “Günlerdir şikayet yağıyor, köprü çöktü çökecek. Kimse üzerinden geçemiyor. Kimseden ses yok. Faciayı mı bekliyorsunuz” dedi. İşte, Bayramiç’le yedi köyün tek bağlantı noktası olan o köprüde son selle birlikte hasar daha da büyüdü.

Haberin Devamı

Karamenderes Çayı’ndaki Ahmetçeli Köprüsü’nün ayaklarından birinde göçme meydana geldi. Kaymakamlığa bağlı ekipler, olası faciaya karşı, iki tarafına toprak döküp köprüyü ulaşıma kapattı. Köylüler, “Biz defalarca yetkilileri uyardık, ama dinletemedik. olacağı buydu” dedi.

Çanakkale Bayramiç’e 15 kilometre uzaklıktaki Ahmetçeli, Pıtırelli, Pazarköy, Saçaklı, Doğancı, Zerdalilik ve Zeytinli köylerini ilçeye bağlayan tek nokta olan Ahmetçeli Köprüsü, önceki gün bölgede etkili olan sağanak yağmurun yol açtığı selde ağır hasar gördü. İlçeyle yedi köyü birbirinden ayıran Karamenderes Çayı’ndaki köprünün orta kısmındaki ayağında göçme meydana geldi. Kaymakamlığa bağlı ekipler, köprünün kullanılmaması için iki tarafına toprak döküp ulaşıma kapattı. Ahmetçeli Köyü’nde yaşayan İsmail Kahraman, “Biz defalarca yetkilileri uyardık, olacağı buydu” dedi.
Doğan Haber Ajansı (DHA), 31 Mayıs 2012’deki haberinde, köprüye onarım gerektiğini gündeme getirmişti. Ancak bugüne kadar herhangi bir önlem alınmadığını ve onarım yapılmadığını belirttikleri köprünün tamamen çökmesinin an melesi olduğunu dile getiren köylüler, ilçeyle olan bağlantılarının kesildiğini, ulaşımı tali yol olan Yiğitler üzerinden sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Biz uyarmıştık... Ve olan oldu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!