ATM fareleri yakayı ele verdi

Güncelleme Tarihi:

ATM fareleri yakayı ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 11:53

İZMİR Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri kart kopyalaması yaparak üretilen sahte kartlarla, para çeken iki kişiyi yakaladı.

Haberin Devamı

ATM fareleri yakayı ele verdi

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla, geçen Temmuz ayından bugüne kadar İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde çok sayıda kartı kopyalayıp vatandaşların hesaplarını boşaltan M.M.G. (43) ve R.O.(32) yakalandı. Şüphelilerden elde edilen dizüstü bilgisayar ve telefonlarda ATM’lerde işlem yapan vatandaşların şifrelerini ele geçirmek için kurulan mini kamera düzeneğine ait çok sayıda video kaydının bulundu. Şüphelilerin yakalanmamak için kopyalama yapmak üzere gittikleri illerde kısa süre kalarak sık sık yer ve kiralık araçları değiştirdikleri anlaşıldı. Zanlıların İzmir’de 15 farklı ATM üzerinden kopyalama ve izinsiz çekim işlemleri ile yaklaşık olarak 50 bin lira dolandırdıkları tespit edildi.

Mahkemeye çıkarılan M.M.G. ve R.O. tutuklandı.

Yetkililer vatandaşların hesap hareketlerini düzenli kontrol etmelerini, ATM’lerde işlem yaparken şifre girdikleri tuş takımına perdeleme yapmalarını, ATM’de farklı bir şey gördüğünden polis ve banka yetkililerine haber vermelerini istedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!