Akhisarlı zeytinciler 2016’dan umutlu

Güncelleme Tarihi:

Akhisarlı zeytinciler 2016’dan umutlu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 14:32

MANİSA’nın Akhisar İlçesi’ndeki zeytin rekoltesinin yüzde 70’lere kadar düşmesi üzerine açıklama yapan Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, ürün miktarının az olmasına karşın yüksek fiyat nedeniyle fazla bir gelir kaybı yaşanmadığının altını çizerek "2016 yılında, ilçedeki 13 milyon ağaçtan daha fazla mahsul alıp, zeytin ve zeytinyağında şaha kalkacağız" dedi.

Haberin Devamı

Zeytin ağacı sayısının 13 milyona çıktığı Akhisar’da buna bağlı olarak yağ fabrikalarının sayısı da arttı. Son iki yılda yaşanan mevsim değişikliklerinin üreticiyi olumsuz etkilediğini belirten Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, "Batı bölgelerde zeytin mahsulü fazla tutmadı. Artan talep karşısında üretimin az olması ise fiyatları arttırdı. 2016’da zeytin ağaçlarımızdan daha fazla mahsül almayı bekliyoruz. Zeytin üreticisinin ağaçlarının verimliliğinin daha da arttığı bol mahsül bol üretim olduğu bir yıl olacağını öngörüyoruz. 13 milyon ağaçtan daha fazla mahsul alıp, zeytin ve zeytinyağında şaha kalkacağız" dedi.

Akhisar’ın sektörde fark yarattığını savunan Alhat, zeytin ihtisas organize sanayi bölgesinin inşaatının başlamasıyla 2016’nın Akhisar’ın yılı olacağını da söyledi. Bunun yatırımcıyı bölgeye çekeceğini belirten Alhat, "Çay denilince Rize, zeytin denilince Akhisar, kayısı denilince Malatya akla gelir. Şehirlerimizin ürünleriyle ilgili bilinirliliği artırmayı hedefledik. Bunu da slogan haline getirdik. Hazırlattığımız billboardlar şehir girişlerine asılacak. Ama şimdiden beklentimizin üzerinde ilgiyle karşılaştık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!