Ahşaptan taş eve

Güncelleme Tarihi:

Ahşaptan taş eve
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2010 00:00

İzmir’in tanınmış ailelerinden Veryeriler, kerestecilikten geçiş yaptıkları inşaat sektöründe, yarattıkları taş mahallelerle turizm cenneti Çeşme’ye farklı bir soluk getirdi.

Haberin Devamı

ÇEŞME’nin Alaçatı Belde-si’nde oluşturduğu yeni mimari doku içinde tüf taşıyla ahşabın sıcaklığını bir araya getiren Veryeriler İnşaat, 9 yılda 150 taş ev inşa etti. İzmir’in köklü ailelerinden olan ve 21 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Veryeriler İnşaat A.Ş, Alaçatı’nın en çok talep edilen taş evlerinin mimarı. Kerestecilik sektöründeki birikimini inşaat sektöründe değerlendirerek lüks konut üretiminde marka olmayı başaran Veryeriler, son yıllarda ahşabı taşla buluşturan evler inşa etmeye ve eski Rum mimarisini örnek alarak taş mahalleler kurmaya başladı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri, “Alaçatı doğası, doğal güzellikleri, denizi, sörfü, her şeyden önce insanı ile cazibe merkezi. 9 yılda 150 ev yaptık. Eylül’de başlayacağımız 46 taş ev projesi ile Alaçatı’ya yeni mahalleler kazandıracağız” dedi. Taş Evler 225 ile 350 bin euro fiyat aralığında satılıyor.

Haberin Devamı

RUM MİMARİSİNİ ANDIRIYOR

Konutlar için eski Rum mimarisini örnek aldıklarını söyleyen Alpan Veryeri, “Arsa alayım aynı model evler yaparım, nasıl olsa satarım” diye düşünmediklerini söyledi. Veryeri, “Yaptığımız inşaatlarda hiçbir zaman kolaya kaçmıyoruz. El işçiliğiyle 3 haftada ancak bir duvar yapıyoruz. Taş dizimi artık bizim imzamız oldu, ayırt ediliyor. Eski Rum mahalleleri benzerini yaratıyoruz” dedi.

MÜŞTERİLER ÜNLÜ İSİMLER

Alaçatı Taş Evler projesinin hedef kitlesini “beyaz yakalı” diye adlandırılan kişilerin oluşturduğunu vurgulayan Veryeri, özellikle son yıllarda üst gelir grubunda yer alan kitlenin de projeye yoğun ilgi gösterdiğini dile getirdi, “Demet Akbağ, Koç Holding’in CEO’su Turgay Durak ve Show TV Haber Koordinatörü Korcan Karar gibi birçok ünlü ev aldı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!