Ağaca hayat sigortası

Güncelleme Tarihi:

Ağaca hayat sigortası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

265 tür ağaç koruma altına alındı

İzmir'in göz bebeği Kültürpark'taki 2 bin 500 ağaç, uğrayabilecekleri her türlü doğal ve kasıtlı zararlara karşı 1 trilyon liraya sigortalandı

Anlaşma imzalandı

İZMİR'de yeşilin en yoğun olduğu Kültürpark içindeki ağaçlar, sigortalanarak güvence altına alındı. Yeşil örtünün en önemli değer olduğunu belirten İZFAŞ Genel Müdürü Feyzi Hepşenkal, Başak Sigorta'yla anlaşma imzaladı. Hepşenkal, 1 trilyon liralık poliçeyi teslim aldı.

Değeri karşılanacak

KÜLTÜRPARK'ta 265 tür ağaç ve 2 bin 150 çalı türü bulunduğuna dikkat çeken Hepşenkal, bunların içinde 2 bin 500 ağacın hassas korumaya alınması gerektiğini söyledi. Hepşenkal, ağaçların doğal afetler ve kasıtlı zarar görmesi halinde türlere göre belirlenen değerin karşılanacağını bildirdi.

HEPŞENKAL:

Bu uygulama örnek olsun

İZFAŞ Genel Müdürü Feyzi Hepşenkal, ağacı sadece sevginin koruyabileceği gerçeğinden yola çıkarak ilginç bir yöntem geliştirdi, yeşil sevgisini güvence altına almak için Kültürpark'ın ağaçlarını sigortalattı. Ağaçların da canlı kabul edilmesi gerektiğini gözönüne alan Hepşenkal, herkesin bu uygulamadan örnek almasını istedi. İnsanla doğa ilişkisinin İzmirli için öncelikle Kültürpark'ta sağlandığını belirten Hepşenkal, ‘‘Ağaçların değerini maddi olarak hesaplayabilmek oldukça zor. Ancak, İtalya'da yapılan bir hesaplamaya göre, Başak Sigorta'yla anlaşma imzaladık. Kültürpark içinde 120 bin metrekare yeşil alan var. Bu oranı ikiye katlamak istiyoruz. İnsanlar değer verdiği şeyleri sigorta ettirir. Biz de ağaçları tek tek sigortaladık. Yıldırım düşmesi, aşırı fırtınayla ağaçların dallarının kırılması veya kasıtlı olarak kesilmesi halinde künyelerine göre belirlediğimiz maddi bedel ödenecek. Biz bu parayla yerine hemen yenilerini yetiştirmek için yatırım yapacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!