ADA'YA BÜYÜK ÇIKARMA

Güncelleme Tarihi:

ADAYA BÜYÜK ÇIKARMA
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2012 00:00

Dünyanın en büyük spor organizasyonunda atletizmde Ercüment Olgundeniz, Semiha Mutlu, Recep Çelik, judoda Gülşah Kocatürk, halterde İbrahim Arat, okçulukta Begül Löklüoğlu, yelkende Ateş-Deniz Çınar kardeşler, voleybolda Bahar Toksoy ve Güldeniz Önal İzmir’in gururu olacak.

Haberin Devamı

DÜNYANIN gözü, İngiltere’nin başkenti Londra’da 27 Temmuz’da başlayacak 30. Yaz Olimpiyatları’na çevrilirken, spor yaşamlarını İzmir’de sürdüren ya da İzmir’de yetişmelerine rağmen İstanbul kulüpleri adına yarışan 10 sporcu, bu dev organizasyonda boy gösterecek. Türkiye’den şu ana dek 91 sporcunun vize aldığı oyunlarda İzmir’i atletizmde Ercüment Olgundeniz, Semiha Mutlu ve Recep Çelik, judoda Gülşah Kocatürk, halterde İbrahim Arat, okçulukta Begül Löklüoğlu, yelkende Ateş-Deniz Çınar kardeşler, voleybolda ise Bahar Toksoy ile Güldeniz Önal temsil edecek.

ADAYA BÜYÜK ÇIKARMA


Bayrak Ercüment’te
İzmir’e en büyük gururu Ercüment Olgundeniz yaşatacak. Diskte Avrupa şampiyonluğu bulunan 36 yaşındaki dev atlet 3. kez olimpiyatlara giderken, Londra’da kafile kaptanı olarak bayrağımızı taşıyacak. Judonun parlayan yıldızı İzmir BŞB’li Gülşah Kocatürk, 81 kiloda ülkemizin madalya umudu olacak. Yine İzmir BŞB adına yarışan atlet Semiha Mutlu, 20 kilometre yürüyüşte B barajını aşarak bileti cebine koyarken, aynı dalda barajı geçmesine rağmen idrarında yasaklı madde çıkan BŞB’li Recep Çelik’in durumu önümüzdeki günlerde netleşecek.

Haberin Devamı


Arat madalya peşinde
Avrupa Halter Şampiyonası’nda 94 kilo koparmada bronz alarak A barajını aşan İzmir BŞB’li İbrahim Arat, Londra’da da madalya için podyuma çıkacak. Okçulukta aynı kulüpten Begül Lökluoğlu, ABD’de yapılan Dünya Kupası 3. ayak yarışı klasik yay kategorisinde bronz alıp olimpiyatı garantiledi. İzmir’de yetişen ancak spor yaşantılarını Vakıfbank’ta sürdüren iki voleybolcumuz Bahar Toksoy ile Güldeniz Önal, olimpiyat vizesi alan Filenin Sultanları’yla devlere karşı mücadele edecek. Foça’da yetişip KSK’de parladıktan sonra kariyerlerini İstanbul’da sürdüren yelkenci Ateş-Deniz Çınar kardeşler, Pekin 2008’den sonra Londra’da boy gösterecek.
Paralimpikte de varız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!