50 bin İsrailli’nin rezervasyonu iptal

Güncelleme Tarihi:

50 bin İsrailli’nin rezervasyonu iptal
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 00:00

İsrail’in Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara adlı Türk gemisine saldırması, turizmi de vurdu. Bodrum ve Marmaris’e bu ülkeden gelecek tatilcilerin rezervasyonu ertelendi.

Haberin Devamı

İSRAİL’in Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara adlı Türk gemisini vurmasının ardından, Bodrum ve Marmaris’e bu ülkeden gelecek tatilcilerin rezervasyonları iptal edildi.
Brontes Travel Seyahat Acentesi’nin Bodrum Müdürü Yüksel Aslan, 20 Haziran’dan itibaren Türkiye’ye gelecek olan İsrailli turistlerin bütün rezervasyonlarının süresiz olarak ertelendiğini bildirdi. Türkiye’ye uçak seferlerinin de durdurulduğunu aktaran Aslan, şunları söyledi:
“Bodrum’da zaten az İsrailli turist var. Rezervasyonlar için, haftada 2 uçak Bodrum’a inecekti. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’yi tehlikeli ülke olarak niteledi. Türkiye’deki İsrailli turistleri geri çağıran İsrail hükümeti, yapılacak seferlerin de süresiz olarak durdurulmasını istedi. Tüm acentelerin Bodrum’a getireceği 15 bin İsrailli turistin rezervasyonları süresiz olarak ertelendi. İsrail yeni bir bilgilendirme yapana kadar Bodrum, Marmaris ve Antalya’ya İsrailli turist gelemeyecek.”
TÜRSAB Marmaris Bölge Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Nejat Özbozdağ da İsrailli turist pazarında sıkıntı olduğunu. saldırı sonrasında da bu ülkeden gelecek tatilcilerin rezervasyonlarırır ertelenip uçan seferlerinin ipdal edildiğini belirterek şunları söyledi: “Bu kriz tam olarak atlatılamamıştı. Bu yıl daha önceki rakamların en azından yarısını yakalayabilme ümidiyle başlamıştık. Yaşanan saldırıyla İsrail pazarında büyük bir yara aldık. Eğer olaylar bugünkü gibi devam ederse askıda olan İsrail’den Marmaris’e gelecek 20 bin turistin rezervasyonları kesin olarak iptal olur.”
Kayıp daha da artar
Levanten Tour’un sahibi Levent Güner ise, “Bu tür siyasi olaylar ilk olarak bizi etkiliyor. Yaşanan insani yardım gemilerine saldırı olayının ardından bu sabah tur operatörlerinden telefonlar aldık. Operatörler yolcularının otellerinden çıkmamalarını, haftanın iki günü Dalaman’a inecek uçakların iptal edildiğini bildirdi. Bu durum en kısa sürede aşılamazsa  İsrail pazarından kaybımız 20 bin turistin üzerinde olur” diye konuştu.
Marmaris Liman İşletmeleri Genel Müdürü Şükrü Tugay da, “Marmaris’e yarın gelecek olan ‘Royal İris’ isimli İsrailliler’i taşıyan yolcu gemisinin seferi iptal oldu. Yıl boyunca gelecek İsrailli yolcuları taşıyan 20 geminin seferleri de iptal edildi. Bunun anlamı sezon boyunca Marmaris’e gemilerle gelen yaklaşık 14 bin İsrailli turisti gözden çıkarmamızdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!