48 saatte 18 yeni oyun

Güncelleme Tarihi:

48 saatte 18 yeni oyun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 11:32

GLOBAL Game Jam (GGJ) İzmir ayağı, 105 katılımcıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. "Ritüel" konu başlığı altında gerçekleştirilen etkinlikte, 48 saat uykusuzluğun ardından 18 yeni bilgisayar oyunu ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

48 saatte 18 yeni oyun

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde, 11 jüri üyesi ve 20 kişilik organizasyon yapısıyla gerçekleştirilen etkinlikte "Hot Games" grubu birinci oldu. Etkinlikte "Forever 2 D" grubu ikinciliği, "Oyun Mutfağı" grubu da üçüncülüğü elde etti. İEÜ Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Global Game Jam Ege 2016 Etkinlik Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gazihan Alankuş, etkinliğin Türkiye’de bilgisayar oyun dünyasına yeni bir soluk getirdiğini belirterek, katılımcıların 48 saatte çok az uyuyarak oyun geliştirdiğini söyledi.

48 saatte 18 yeni oyun

Haberin Devamı

Farklı disiplinlerden insanların bir araya geldiğini, amatörlerin profesyonel oyun geliştiricilerle buluşma olanağını yakaladığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Alankuş, "105 katılımcımız 5’li takımlar halinde bilgisayar oyunları geliştirdi. Etkinliğe katılan öğrenci, akademisyen, amatör ve profesyonel oyun geliştiriciler, oluşturdukları takımlar ile ritüel konusunu üzerinden yeni oyunlar ortaya çıkardı. Katılımcılarımız hem eğlendi hem öğrendi" dedi.




BAKMADAN GEÇME!