11 yaşındaki Ardahan'nın acı sonu

Güncelleme Tarihi:

11 yaşındaki Ardahannın acı sonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 11:55

İZMİR’in Konak İlçesi’nde, patenli 6 arkadaş iddiaya göre yolun karşısına geçtikleri sırada bir köpeğin havlamısıyla korkup yola fırlayan 11 yaşındaki Ardahan Çoban, otomobilin altında kaldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan Çoban yaşam mücadalesini kaybederken arkadaşları sosyal paylaşım sitesi üzerinden üzüntülerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 15.00 sırlarında, Eşrefpaşa Semti Buca Köprüsü civarında meydana geldi. Meşkure Şamlı Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi, Ardahan Çoban ve 5 arkadaşı iddiaya göre patenleriyle birlikte Buca’dan Eşrefpaşa’ya kadar karayoluyla geldi. Bir müddet dolaşan patenli 6 arkadaş evlerine dönmek için yola koyuldu. Bu sırda patenli olarak yolun karşısına geçtikleri anda bir köpeğin havlamasıyla korkan Ardahan Çoban, aniden yola fırladı. Çoban'a ilk önce sürücüsü ve plakası belirlenmeyen bir araç hızla çarptı, savrulan küçük çocuğa arkadan gelen M.S. (21) yönetimindeki 35 DPC 70 plakalı hafif ticari araçta çarptı. Çoban, arkadaşlarının bakışları arasında kanlar içinde yerde kaldı. Çoban'ın arkadaşları kaza sonrası şok geçirdi. Kazayı görenler, durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirdi. İhbar üzerine gelen 112 Acil Yardım Ekipleri, Çoban’a olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alanına Ardahan Çoban, yapılan müdahalelere rağmen 7 saatlik yaşam savaşını kaybetti. Hastane bahçesinde Çoban’dan iyi bir haber bekleyen ailesi ve arkadaşları ölüm haberini alınca sinir kirizi geçirdi.

Haberin Devamı

YOLUN KARŞISINA BİRLİKTE GEÇEN ARKADAŞI KAZAYI ANLATTI

Kaza sırasından Ardahan Çoban’la yolun karşısına birlikte geçtiğini sosyal paylaşım sitesinden söyleyen arkadaşı E.D.'nin yazdığı notta, " Ele ele tutuşup karşıya geçtik. Ve ben Arda'nın elini bıraktım. Köpek havladı o da geriye kaçtı. Araba çarptı fırlattı Arda’yı, sonra öteki arabanın camına çarptı yere dönerek düştü. 5 metre yuvarlandı baygındı yerde ağzından kan akıyordu son durumu boynu kırık kaburgaları kırık ölme riski var gözüm önünde çarptı çok kötüydü bayılacaktım Ege bağırdı Arda diye herkes toplandı. Ben ilk başta arabalar çarptı sandım GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM SENİ ORAYA GÖTÜRMEMEMİZ GEREKİRDİ". Ardahan Çoban'ın arkadaşları, sosyal paylaşım sitesindeki profilinde ölümünün erken olduğunu dile getirerek üzüntülerini dile getirdi.

Polis tarafından gözaltına alınan M.S., verdiği ilk ifadede bir anda önüne çıktığını bir şey yapamadığın söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!