Dünyada yılın SPA trendleri

Güncelleme Tarihi:

Dünyada yılın SPA trendleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 07:59

Haberin Devamı

                     

Dünyadaki 15 bin SPA, yoga, pilates ve wellness uzmanıyla anket yapan Amerikan web sitesi SPA Finder, bu yılın global SPA trendlerini belirledi. Yılbaşında New York’ta basın toplantısıyla açıklanan SPA Trendleri Raporu’nda 2012’de en çok konuşulacak 10 eğilim yer alıyor.

GEÇEN YILIN EN İYİLERİ

Türkiye’nin SPA’ları iki yıldır uluslararası sıralamalarda, yarışmalarda hızla üst sıralara tırmanıyor. 2010’da Avrupa liderliğiyle gurur kaynağı olan ödüllü tesisler artık dünya liderliğine oynuyor. Antalya’daki Mardan Palace, 2011 Dünya Seyahat Ödülleri’nde “Dünyanın Lider SPA Oteli” seçildi, ayrıca beş ödül daha aldı. Istanbul Edition ise Amerikan Conde Nast Traveler dergisi editörlerince 2012’nin 35 yeni gözde SPA’sı arasında gösterildi.

MARDAN PALACE

Hürriyet

Antalya’daki Mardan Palace oteli, 2009’dan bu yana Dünya Seyahat Ödülleri’nde, farklı kategorilerde 15 kez birincilik kürsüsüne çıktı. 2010 ve 2011’de tüm dünyadan 67 bin seyahat acentası temsilcisinin oylarıyla “Dünyanın Lider SPA Oteli” seçildi. Geçen yıl ayrıca “Dünyanın Lider Lüks Resort Oteli”, “Avrupa’nın Lider Lider Lüks Resort Oteli”, “Avrupa’nın Lider Başkan Süiti” kategorilerinde birinci oldu.

İSTANBUL FOUR SEASONS

İnternetin popüler SPA arama motorlarından SPA Finder, 2011’de okurlarının oylarıyla dünyanın en iyi SPA’larını belirledi. Türkiye’den listeye sadece Four Seasons Istanbul girdi.

ISTANBUL EDITION

Hürriyet

Amerikan seyahat dergisi Conde Nast Traveler, kısa süre önce editörlerinin tercihleri doğrultusunda “2012’de Dünyanın En İyi 250 SPA”sı listesini hazırladı. Bu listeye bağlı olarak ayrıca “Dünyanın En İyi 35 Yeni SPA’sı” açıklandı. Listeye Türkiye’den Istanbul Edition oteli girdi.

2012 DÜNYA SEYAHAT ÖDÜLÜ’NE TÜRKİYE’DEN ÜÇ ADAY GÖSTERİLDİ

2012 Dünya Seyahat Ödülleri’nde Avrupa’nın Lider SPA Resort’u kategorisinde aday gösterilen 16 otelden üçü Türkiye’den. Oylamaya girecek oteller arasında İstanbul’daki Hotel Les Ottomans, Antalya’daki Mardan Palace, Antalya Belek’teki Cornella Diamond Golf Resort&SPA yer alıyor.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI AYAK TERAPİSİ

Haberin Devamı

İnsan ayağı 33 eklem, 26 kemik, 126 kas, sinir ve bağdan oluşur. Bu hassas mekanizma günde ortalama dört saat vücudu hiçbir destek almadan taşır. Gün boyunca ayakkabı içinde baskı altında kalır. Özellikle yüksek topuklu tercih eden kadınlarda bir süre sonra sorunlar ortaya çıkar. Bu konudaki şikâyetler arttıkça SPA’larda ayak terapileri gelişiyor, çeşitleniyor. Sıfır yerçekimi iskemlelerinde ayak rahatlatıcı tedaviler uygulanıyor, duruşu düzelten bilgilendirici etkinlikler düzenleniyor. Hatta California’daki Stride Wellbeing gibi sadece ayaklara odaklanan SPA’lar ortaya çıktı.  

 

SÜRPRİZ İKİLİ SAHNEDE

İddialı SPA otelleri, aynı zamanda iddialı restoranlara ev sahipliği yapıyor. Fakat ikisini cazip fiyatlarla tek pakette birleştirmek daha önce kimsenin aklına gelmemişti. Sağlıklı hedonizm rüzgârı bu iki unsuru yan yana getirdi, artık gurmelere yönelik yemek etkinlikleri, özel SPA programlarıyla destekleniyor. San Francisco’da “mutfak-SPA” programları “Napa Vadisi’nde şarap-yemek-SPA” alternatifleriyle çeşitlendirildi. Şarap turlarını içeren paketlerde SPA’daki terapilerde üzüm özü kullanılıyor. İtalya’da ise “Tabaklar ve Pilates” gibi esprili turlar yapılıyor.  

Haberin Devamı

VİBRASYON, SES, MÜZİK IŞIK RENK TERAPİLERİ

SPA terapilerinde uzun süredir ışık ve müzik yan unsur olarak kullanılıyor. Bilimsel araştırmalar organların farklı frekanslarda titreştiğini, bu titreşimler engellendiğinde sağlık sorunları oluştuğunu gösteriyor. Yeni verilerin ışığında artık ses, titreşim, renk gibi unsurlar da terapinin ana öğesine dönüştü. Çanaktan çıkan seslerle vücudu dengeleyen Tibet ses masajı, çakralardaki sorunları renklerle dengeleyen Ayurvedik terapiler gittikçe yaygınlık kazanıyor. “Sağlıklı titreşimler” yaklaşımı SPA gereçlerinin tasarımını da etkiledi. Tüm duyuları harekete geçirmeyi hedefleyen, ses, ışık, ses, müzik ve ritmi birlikte kullanılan sauna gereçleri, buhar kapsülleri, masaj koltukları üretiliyor. ABD’deki Miraval Resort bu amaçla Taiz Duyu Merkezi’ni kurdu, ödüllü Viyanalı endüstriyel tasarımcı Sha ise Wolke 7, Cloud 9 gibi özel cihazlar geliştirdi.  

Haberin Devamı

 

ŞAŞIRTAN SPA’LAR

Rekabet arttıkça SPA’lar dikkat çekici, hayret uyandırıcı tanıtım yöntemlerine yöneliyor. Özellikle markanın kalitesine yeni yıldız ekleyip seçkinliğini vurgulayacak kampanyalar birbirini izliyor. Tayland’daki Six Senses geçenlerde Virgin’in kurucusu, işadamı Richard Branson’la ismini haber bültenlerine geçirdi. Mariel Hemingway de zaman zaman sektörün ünlü firmalarına destek veriyor. Şaşırtarak dikkat çekenlerin başında Milano’daki Atomik SPA, Phuket Adası’ndaki ormanlarda, ağaç evlerden oluşan Cocoon SPA geliyor. New York’taki SPA Şatosu, beş katta farklı ulusların SPA konseptlerini bir araya getiriyor. Bunun dışında eğlence parkı şeklinde tasarlanmış SPA’lar da artıyor. 

Haberin Devamı

 

EKRAN BAŞINDA TERAPİ

Dünyada 500 milyon kişi her gün, en az bir saat internette online oyun oynuyor. Bu durum sağlıklı yaşam gurularını fena halde rahatsız ediyor. Toplumu sağlıklı yaşama, SPA’nın faydalarından yararlanmaya teşvik etmek isteyenler bu amaçla online sağlık oyunu geliştirdi. Guru Deepak Chopra’nın meditasyon oyunu Leela, Seatle’daki interaktif oyun şirketi MindBloom’un Life Game’i türünün en popüler örnekleri. Clarins ise Facebook üzerinden SPA Life oyununu devreye soktu. SPA endüstrisinin bundan sonraki adımı, online oyunlarla terapi sonrasında müşterilerine günlük egzersizler sunmak ve bu yolla sağlıklı yaşam alışkanlıklarını korumak olacak.

YAZININ TAMAMINI BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!