Zelenski cumartesi günü Ankara’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Zelenski cumartesi günü Ankara’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2021 07:00

Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gelişmeler sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelinsky başkanlığında bir heyetin cumartesi günü Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ziyaret öncesinde Ankara’dan Ukrayna ve Rusya arasında süren gerilimle ilgili ilk yorum geldi. Üst düzey bir yetkili, “Ankara süreci yakından takip ediyor. Hedef ateşkesin kalıcı hale gelmesi. Barışın tesis edilmesi için her zaman karşılıklı hukuktan yanayız. Türkiye, bölgesinde istikrarın sağlanması için çabalarını sürdürüyor” dedi.

ATİNA İLE TOPLANTI

Doğu Akdeniz’de düşen tansiyona da dikkat çeken kaynaklar, Yunanistan ile diplomatik ve askeri görüşmelerin başladığını hatırlattı. Kaynaklar, “Bu adım Türkiye’nin diyaloğa açık olduğunun bir göstergesi. İki ülke arasında güven arttırıcı önlemler toplantısı yapılacak” dedi. Güvenlik kaynakları Azerbaycan ile Türkiye’nin tek ordu ile tatbikat yapmasının da gündemde olduğu bilgisini paylaştı.

LİBYA İLE İŞBİRLİĞİ

Haberin Devamı

Libya’da silahların susmasının ardından yaşanan süreçle ilgili ise kaynaklar, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Libya ile temas devam edecek. Karşılıklı ziyaretler her zaman olabilir” ifadesini kullandı. Güvenlik kaynakları, Suriye’de Beşar Esad’ın tutumuna dair Rusya ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Ankara-Moskova hattında son kurulan temaslar yapıcı bir ortamda geçti. Rejimin uygunsuz hareketlerinin tekrarlanmaması mesajı verildi” değerlendirmesi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!