Yunanistan'da muhalefetten F-16 ve Türkiye çıkışı: Ceza değil ödül oldu!

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda muhalefetten F-16 ve Türkiye çıkışı: Ceza değil ödül oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 17:22

Yunanistan’ın ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon SRYIZA, Türkiye’ye F-16 satışını sınırlandırıcı koşullara bağlayan iki maddenin ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının Senato versiyonundan çıkarılmasına ilişkin, “Türkiye cezalandırılmak yerine ödüllendirildi” dedi.

Haberin Devamı

ABD 2023 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının Senato versiyonundan Türkiye’ye F-16 satışını sınırlandırıcı koşullara bağlayan iki maddenin çıkarılması, Yunanistan’da tepkiyle karşılandı.

Yunanistan’ın ana muhalefet partisi Radikal Sol Koalisyon SRYZIA tarafından yapılan açıklamada, “Bir ulus olarak Miçotakis’in yenilgisine ve ABD’nin Türkiye’ye verdiği ödüle şahit olduk” denildi.

Açıklamada, “ABD Senatosu, Yunanistan'ın egemenliğine doğrudan meydan okuyan ve Libya ile yeni muhtıralar imzalayan Türkiye’ye ceza yerine ödül verdi. Bu karar, hiçbir şey talep etmeden her şeyi veren ‘sadık ve daimi müttefik’ Miçotakis doktrini için son derece ciddi bir yenilgidir. Miçotakis Hükümeti ulusal çıkarlar için giderek daha tehlikeli hale geliyor” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Karar Yunanistan'da adeta soğuk duş etkisi yaratmış, haber ülkedeki pek çok gazete ve televizyonda birinci haber olmuştu.

TEMSİLCİLER MECLİSİ’NDEN TÜRKİYE’YE F-16 SATIŞINA İLİŞKİN YUNANİSTAN ŞARTI

Temsilciler Meclisi’nde NDAA’ya Türkiye’ye F-16 ve modernizasyon kitlerinin satışlarına, ABD Başkanının söz konusu satışların ulusal çıkarlara uygun olduğunu onaylaması ve Yunan hava sahasının ihlal edilmeyeceğine dair garanti verilmesi şartı getirilmişti.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!