Yunan dağlarında DHKP-C cephaneliği aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunan dağlarında DHKP-C cephaneliği aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 14:34

Yunan polisinin geçen salı günü Atina’da 3 ayrı hücre evinde yaptığı baskınlarda yakaladığı 8’i erkek, 1’i kadın 9 DHKP-C terör örgütü üyesi, bugün sorgu hakimine ifade verdi. İfadelerin sonunda şüphelilerin tamamı tutuklandı.

Haberin Devamı

Yunan dağlarında DHKP-C cephaneliği aranıyor
Atina Savcısı daha önce, terör örgütü üyesi olmak, terör amaçlı silah ve patlayıcı bulundurmak ve sahte evrak tanzim etmek gibi bir dizi suçlamalarla 9 terörist aleyhinde cezai kovuşturma başlatmıştı. Atina’nın Neos Kosmos ve Kalithea semtlerindeki 3 hücre evinde, DHKP-C üyeleri Hasan Biber, Burak Ağarmış, Mehmet Doğan, Ali Ercan Gökoğlu, Hazal Seçer, Şadi Naci Özpolat, Anıl Sayar, İsmail Zat ve Ergül Acer yakalanmıştı. Bu arada, Atina’daki hücre evlerinde yapılan baskınlarda, DHKP-C üyesi teröristlerin ‘günlük programları’ ile ilgili talimatların yeraldığı bir belgenin bulunması Yunan güvenlik güçlerini şaşırttı. Belgede, DHKP-C’lilerin saat kaçta uyanmaları, saat kaçta uyumaları ve gün boyu neler yapmaları gerektiğine ilişkin talimatlar yer alıyor.

Haberin Devamı

BİLGİSAYARLAR TARANIYOR

Yunan Polisi, büyük bir gizlilikle, DHKP-C’nin cephaneliğini de arıyor. Aramaların, Atina’nın Parnitha dağı civarındaki ormanlık arazide yoğunlaştırıldığı iddia edildi. Kathimerini gazetesine göre, geçen salı günü yakalanan DHKP-C’lilerden bazıları daha önce Parnitha dağı yakınında görüldü. To Vima gazetesine göre ise Yunan polisinin 2013 yılında Parnitha’da toprağa gömülmüş plastik bir varilin içinde bulduğu 4 adet kalaşnikof tüfek, 10 adet el bombası ve çok sayıda merminin, DNA testleri sonucu bazı DHKP-C üyelerine ait olduğu anlaşıldı. Haber sitesi Real News’e konuşan üst düzeyli bir güvenlik yetkilisi de DHKP-C’nin hücre evlerinde ele geçirilen bilgisayar ve belleklerden (USB) önemli bilgilere ulaşacaklarına inandıklarını söyledi. Baskınlar sırasında DHKP-C’lilerden biri USB aygıtını yutmaya, bir diğeri ise bilgisayarı sokağa fırtlatmaya teşebbüs etmişti.

FETÖCÜLER KORKMUŞ

Öte yandan, bazı iddialara göre, 15 Temmuz darbesi sonrası Yunanistan’a kaçan bazı FETÖcülerin, geçen salı günü “Yunan polisi Türk kökenli bazı kişilerin kaldıkları evlere baskınlar düzenliyor” haberini duyuca, operasyonun kendilerine yönelik olduğunu zannedip korktu. 15 Temmuz darbesinden bu yana Yunanistan’a kaçan FETÖcülerin sayısının 800-1000 civarında olduğu tahmin ediliyor. Bunların bir bölümü, Yunanistan üzerinden diğer Avrupa ülkeleri ve ABD’ye kaçtı. Yunan mahkemeleri, 16 Temmuz’da askeri bir helikopter ile Dedeağaç’a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye’ye iadesini reddetmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!