Yunan basını haddini aştı... Skandal manşet: Saldırmaya davet ediyor

Güncelleme Tarihi:

Yunan basını haddini aştı... Skandal manşet: Saldırmaya davet ediyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 20, 2023 10:12

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Birleşmiş Milletler kontrolünde bulunan Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne yol yapma girişimi, BM barış gücü görevlileri tarafından engellendi. Engelleme esnasında Kıbrıs Türk tarafı ile BM yetkilileri arasında gerginlik yaşandı. yaşananlara Türkiye'nin tepkisi sert olurken Yunanistan basınından skandal bir manşet geldi.

Haberin Devamı

KKTC yönetiminin Birleşmiş Milletler kontrolünde bulunan Yeşil Hat üzerindeki Pile köyüne kolay ulaşım sağlamak üzere başlattığı Pile-Yiğitler Yolu Projesi nedeniyle bölgede tansiyon yükseldi.

Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) askerleri, bölgede emniyeti sağlamak amacıyla bulunan KKTC polisine ve yol inşaat ekibine fiziksel müdahalede bulundu.

Bölgede gerilim artarken, BM ve KKTC yönetimi birbirini suçladı.

Türkiye'nin bu gelişmeye tepkisi gecikmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Barış Gücü’nün çifte standart uyguladığına dikkat çekti.

Â

Yunan basını haddini aştı... Skandal manşet: Saldırmaya davet ediyor

BM'ye tepki gösterdi. Çelik, "Barış Gücü’nün Rum Kesimi’ni memnun etmeye dönük söz konusu tavrı, bizatihi Kıbrıs’taki varlığını ve itibarını zedelemiştir." dedi.

Haberin Devamı

'Bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne desteğimiz tamdır. Son gelişmeleri yakından takip ediyoruz' diyerek Türkiye'nin KKTC'ye desteğini bir kez daha vurgulayan Çelik'in açıklamalarını Yunanistan basını skandal bir manşet ile okurlarına duyurdu.

Provokatif bir habere imza atan CNN Yunanistan 'Çelik, Kıbrıslı Türkleri saldırmaya davet ediyor: BM barış gücü kabul edilemez' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Çelik, Kıbrıs Türklerinin saldırısından sonra kışkırtıcı bir şekilde, Kıbrıs'taki BM barışı koruma misyonunu kabul edilemez olarak nitelendirdi' denildi.

Yunan basını haddini aştı... Skandal manşet: Saldırmaya davet ediyor

Skandal ifadelerin yer aldığı haberin devamında ise 'Çelik, Ankara'nın işgal altındaki Arsos köyünden Kıbrıs'ın ölü bölgesindeki iki toplumlu Pile köyüne giden yolun inşasının insani nitelik taşıdığı yönündeki resmi görüşünü yineledi. Bu kışkırtıcı açıklamayı kişisel Twitter hesabından yayınladı' ifadelerine yer verildi.

Protothema ise Çelik'i kışkırtıcılık yapmak ile suçladı. Yunan gazetenin imza attığı skandal bununla da sınırlı kalmadı.

Haberin Devamı

Yunan gazete 'Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çağatay Kılıç Yeşil Hat'ta yaşananlarla ilgili CNN Türk'e provokatif açıklamalarda bulundu'

'Türkiye tepki vermeye ve doğal olarak Kıbrıslı Türklerin yanında yer almaya başladı' diyen Ethnos Kılıç'ın açıklamalarına dikkat çekti. Ethnos 'Erdoğan'ın danışmanına göre hava olumlu' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!