Yüksek Mahkeme Başkanı’nı bile dinlemişler

Güncelleme Tarihi:

Yüksek Mahkeme Başkanı’nı bile dinlemişler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 00:00

Brezilya iç istihbarat örgütünün başkanı konumundaki Paulo Lacerda, üst düzey yetkililerin telefonlarının dinlenilmesi skandalı nedeniyle geçici olarak görevinden alınarak, hakkında soruşturma başlatıldı.

Ülkede patlak veren telekulak skandalının kurbanları arasında, Yüksek Mahkeme Başkanı da dahil olmak üzere birçok üst düzey yetkili bulunuyor. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın bürosundan yapılan açıklamada, Lacerda’nın konuya ilişkin yapılan soruşturmanın sonuçlarının tam olarak açıklanmasını sağlamak amacıyla açığa alındığı bildirildi. Açıklamada, Lacerda’nın bazı üst düzey yetkililerin telefonlarının dinlenilmesi konusunda halen devam eden soruşturma nedeniyle geçici olarak görevinden alındığı belirtildi.

Skandal içinde skandal

İlk defa söz konusu haberi yayımlayan haber dergisi Veja, Yüksek Mahkeme Başkanı ile Silva’ya yakın Brezilya Kongresi üyeleri ile yetkililerinin dinlenildiğini yazmıştı. Veja, Mahkeme Başkanı Gilmar Mendes ile muhalefet partisi senatörü Demostenes Torres arasındaki telefon görüşmesinin kayıtlarını yayınladı. Dinleme kayıtlarına göre Torres, hakkında açılan sübyancılık soruşturması konusunda Mendes’ten yardım istiyor. Torres ile Mendes arasındaki konuşma, "Skandal içinde skandal" diye nitelendiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!