Yük gemisi ile çarpıştı

Güncelleme Tarihi:

Yük gemisi  ile çarpıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 00:53

Japonya’da ABD donanmasına ait USS Fitzgerald adlı destroyer, Yokosuka kentinin 90 kilometre açıklarında bir yük gemisiyle çarpıştı. 7 ABD’li denizci kaybolurken, savaş gemisinin komutanı yaralandı.

Haberin Devamı

JAPON haber ajansı Kyodo’nun haberinde, USS Fitzgerald adlı Arleigh Burke sınıfı destroyerin, Filipinler bandıralı yük gemisi ile dün yerel saatte 02.30 sularında çarpışması sonucu destroyerden 7 mürettebatın kayıp olduğu, 3’ünün yaralandığı bildirildi.     

Kazada yaralanan USS Fitzgerald’ın Komutanı Bryce Benson ve mürettebattan 2 denizcinin hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Japon Sahil Güvenlik ekipleri de kayıp mürettebatın aranması çalışmaları için devriye gemileri ve bir uçak görevlendirirken Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) de bir helikopter gönderdi. Kazada Tokyo limanına giden Filipinli yük gemisi ve destroyerin hasar gördüğü ifade edildi.     

‘HAVA AÇIKTI’

Japon Meteoroloji Ajansı, kaza sırasında havanın açık, dalga boyunun yaklaşık 2 metre olduğunu açıkladı. ABD donanmasına ait destroyer ile çarpışan yük gemisini işleten, Japonya gemicilik şirketi Nippon Yusen, gemideki 20 mürettebatının tamamının güvende olduğunu duyurdu. Geçen şubat ayında 21 milyon dolarlık güçlendirme ve bakım çalışması geçiren USS Fitzgerald, Asya-Pasifik bölgesinin güvenliği için Japon donanmasıyla çalışan ABD donanması bünyesinde görev yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!