YPG: Komuta merkezimiz bombalandı

Güncelleme Tarihi:

YPG: Komuta  merkezimiz bombalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 00:06

TÜRKİYE’nin bombardımanının ardından Suriye’nin kuzeyindeki Karaçok’ta inceleme yapan Amerikalı komutanla birlikte fotoğrafları yayınlanan YPG sözcüsü Redur Halil, Amerika’nın Sesi televizyonuna konuştu.

Haberin Devamı

 Suriyeli kentlerin Rojava diye andıkları bölgede hem ABD askerleri, hem de koalisyonun askerlerinin olduğunu belirten Halil, “Karaçok’da YPG’nin komuta merkezi vardı ve orası hedef alındı. Biz koalisyon temsilcilerine sorduk, Türkiye’nin bu hava operasyonundan önceden haberlerinin olmadığını söylediler. Yine de koalisyonun daha önce verdiği sözler vardır, buna sahip çıkması gerekir” dedi.

‘FOTOĞRAFLARI GÖRMEDİK’

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, Amerikalı yetkililerin Karaçok ziyareti sırasında PKK üyeleriyle görüntülendiği fotoğrafla ilgili olarak, “Fotoğrafları görmedim. Fakat üst düzey askerlerin PKK liderleriyle el sıkıştığı ya da görüştüğü yönündeki ifadedeki saygının ciddi şekilde sorgulanmasını isterim” dedi. Toner ayrıca, PKK’yı terör örgütü olarak tanımladıklarını ve Türkiye’nin PKK operasyonlarını desteklediklerini ifade etti. ABD, Türkiye’nin harekâtını onaylamadığını açıklamıştı. Dün haftalık basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise “Moskova, Türkiye’nin Kürt güçleri vurmasından endişe duyuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!