Yeni yılda güvenlik en üst seviyede

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılda güvenlik en üst seviyede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 11:21

AB ülkeleri, Berlin’de yaşanan terör saldırısının ardından alarma geçti. Yeni yıl kutlamaları için özellikle başkentlerde ve yeni yılın toplu kutlanacağı büyük meydanlarda güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA: Berlin’de Brandenburg Kapısı önünde yine bir milyon insanın yılbaşını kutlaması bekleniyor. Daha iki hafta önce Noel pazarına TIR’la terör saldırısının yaşandığı başkentte, ‘Polis bir milyon insanın güvenliğini sağlayabilecek mi’ sorusu gündeme geldi. Berlin İçişleri Senatörü Andreas Geisel, güvenlik düzeyinin çok yüksek olduğunu vurguladı ve “Polis sayısını oldukça artıracağız” dedi. 

Yılbaşı gecesi Brandenburg Kapısı önünde bin 700 polis, 700 güvenlik elemanı görev yapacak. Polis zırhlı tanklar, makineli tüfeklerle alanın çevresini koruma altına alacak. Yılbaşını kutlamaya gelenler güvenlik kontrolünden geçerek, alana girebilecek. Çantalar, sırt çantaları aranacak. Şişe, havai fişek gibi kesici ya da patlayıcı maddelerin içeri alınmasına izin verilmeyecek. Alanın çevresinde altı ilk yardım merkezi kurulacak.

Haberin Devamı

Yeni yılda güvenlik en üst seviyede

KÖLN’DE GÜVENLİK MÜLTECİLERE

Köln’de ise mülteciler, koruma görevlisi olarak polisle birlikte güvenliği sağlayacak. Bild gazetesinin haberine göre yılbaşı kutlamalarının olaysız geçmesi için Köln Emniyeti, 59 mülteci çalıştıracak. Bekçi görevi yapacak mülteciler Kuzey Afrika, Suriye ve Afganistanlı. Bu kişiler daha çok köprü başlarında, çelik yelekle ve telsizle nöbet tutacak. Köln polisi, güvenlik elemanı mültecileri görev yapacakları yerlere götürerek, yelek ve telsizlerle ön hazırlık yaptı.

OHAL DEVAM EDİYOR

FRANASA: 100 binden fazla polis, jandarma ve asker, yılbaşı kutlamaları ve hazırlıkları boyunca tüm ülkede seferber edilerek muhtemel terör saldırılarını önlemekle görevlendirildi. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, yeni yıl kutlamaları nedeniyle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı başta Paris olmak üzere çok sayıda şehirde özel güvenlik önlemlerinin alındığı kaydedildi. Bakanlık açıklamasında, olağanüstü hal (OHAL) uygulamasının devam ettiği hatırlatılarak, terör riskine karşı ve toplumsal düzeni sağlamak için bir yıldan beri devam eden uygulamaların sürdüğü ve yeni önlemlerin alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yeni yılda güvenlik en üst seviyede

2 BİN GÜVENİLK GÖREVLİSİ

Paris Valiliği, ülkede yeni yıl kutlamalarının merkezi haline gelen Şanzelize Meydanı’na yılbaşı akşamı 600 bin kişinin beklendiğini belirterek, geçen yıl terör saldırıları nedeniyle iptal edilen gösterilerin yeniden başlatılacağını açıkladı. Ses ve ışık gösterilerine sahne olacak meydanda 3 kilometre çapında güvenlik bariyeri oluşturularak araç trafiğine kapatılacak. İki bin güvenlik görevlisinin sevk edileceği kutlama bölgesine giren herkes aramadan geçirilecek ve giriş-çıkışlar kontrollü olarak sağlanacak. Gösterileri ve kutlama bölgelerinde alkol kullanımı ve satışı da valilik kararları ile düzenlemeye tabi tutuldu.

Haberin Devamı

TIR’LARA KARŞI BETON BLOK

Nice ve Berlin’de meydana gelen TIR’lı saldırılar sonrası güvenlik birimleri, benzer saldırıların önüne geçmek amacıyla kalabalık bölgelere girişleri beton bloklar yerleştirerek önlüyor. Daha önce Strazburg Noel pazarının güvenliği, bu şekilde bir uygulanmayla sağlanmıştı. Şehir merkezine girişlerin sağlandığı ana yollar ve köprülere yerleştirilen beton bloklar sayesinde büyük araç girişleri engellenmişti.
Olası bir araçlı saldırıyı önlemek için uygulanan bir başka yöntem de kutlama bölgeleri girişlerine dekorasyon süsü verilmiş TIR’lar yerleştirmek. Bu şekilde hem girişler kapatılıyor hem de olası saldırı anında kullanılacak ‘müdahale ekipmanı’ araçların içerisinde hazırda tutuluyor.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Polis Operasyon Merkezi de gece boyunca gelişmeleri tek merkezden ve anında takip edecek. Emniyet Genel Müdürü Jean-Marc Falcone, Fransız basınına yaptığı açıklamada, ‘Terör saldırısı tehdidinin hâlâ çok yüksek olduğunu’ söyleyerek, tehdidi yok etmek için yoğun çalışma içerisinde olduklarını ve yeni yöntemler de dahil olmak üzere, kutlama merkezlerinde her türlü önlemi alacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Yeni yılda güvenlik en üst seviyede

VAFTİZ BAYRAMI KUTLAMALARINA TERÖR ÖNLEMİ

İSPANYA: Başkent Madrid’de 3-5 Ocak’ta yapılacak Vaftiz Bayramı kutlamaları kapsamında muhtemel bir terör saldırısını önlemek amacıyla 3.5 ton ve üzeri özel araçların başkente girişinin yasaklandığı bildirildi. Madrid Belediyesinden yapılan açıklamada, bu yıl Fransa’nın Nice kentinde ve Almanya’nın başkenti Berlin’de kalabalığa ağır vasıtayla girilerek yapılan terör saldırılarının tekrarına işaret edilerek bu önlemlerin sadece tedbir amaçlı olduğu, herhangi bir saldırı tehlikesi bulunmadığı kaydedildi.
Avrupa’da ve dünyanın başka bölgelerinde 2015’ten bu yana meydana gelen saldırıların ardından, İspanya en yüksek alarm seviyesinin bir alt seviyesinde ulusal güvenlik önlemleri almıştı.

Haberin Devamı

Yeni yılda güvenlik en üst seviyede

POLİS, BELEDİYELERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

İNGİLTERE: LONDRA’nın güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polisi, vatandaşların yılbaşı günü ve gecesinin huzur ve güven ortamı içinde geçirmelerini sağlanması için 3 bin polis görevlendirildiğini açıkladı. Londra’da ulaşım stratejisinin uygulanması ve ulaşım hizmetlerini yöneten Transport for London (TFL) tarafından yapılan açıklamada ise yılbaşı gecesi 23.45- 04.30 saatleri arasında toplum taşıma araçları ücretsiz olacak. Yollar kademeli olarak kapatılacak.
Bu yıl Londralılar’ın kutlamayı tercih ettiği mekanların başında ise Londra’nın en çok dikkat çeken ve büyük havai fişek gösterilerinin yapıldığı Victoria Embankment geliyor. Londra Metropolitan Polisi, başta Londra Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İngiltere Ulaşım Polisi (BTP), Westminster Belediyesi ve diğer belediyelerle çok yakından titiz bir çalışma yürütüyor.

İyi vakit geçirmek için Londra merkezine gelenler için yılın en heyecanlı zaman dilimi olduğunu dile getiren Dedektif Başkomiser Phil Langworthy, gösteriye katılacakların her hangi şüpheli bir olayla karşılaşmaları halinde polislere haber vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca katılımcıların ihtiyaç duymadıkları özel eşyalarını yanlarında taşımalarının sakıncalı olabileceğini dile getirdi. Başkomiser Langworthy, katılımcıların kendi eşyalarına ve arkadaşlarınınkine de göz kulak olmalarını önerdi.

Yeni yılda güvenlik en üst seviyede

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!