Vladimir Putin’in gözdesiydi: Kırım Köprüsü’ne dron saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Vladimir Putin’in gözdesiydi: Kırım Köprüsü’ne dron saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2023 07:00

Ukrayna güçleri dün, Kırım’ı Rusya anakarasına bağlayan Kerç Köprüsü’ne iki adet deniz dronuyla saldırı düzenledi.

Haberin Devamı

Patlamaların etkisiyle köprünün bir kısmı çökerken, trafik durdu. Rusya patlama nedeniyle, yaz tatili için Kırım’a giden kamyon şoförü Aleksey (40) ile eğitmen eşi Natalya’nın (36) öldüğünü, 14 yaşındaki kızları Angelina’nın ise yaralandığını açıkladı. Rus ordusu ilk değerlendirmede deniz dronlarına işaret etti, ancak buna dair henüz bir kanıt sunmadı.

‘CEVAP VERECEĞİZ’

Saldırının ardından hükümet yetkilileriyle acil toplantı yapan Rusya lideri Vladimir Putin, saldırıyı Kiev rejiminin “terör saldırısı” olarak nitelendirirken, köprünün “askeri sevkıyat amacıyla kullanılmadığını” bu nedenle saldırının “anlamsız olduğunu” söyledi. Putin, “Rusya’nın elbette buna cevabı olacak. Savunma Bakanlığı konuyla ilgili öneriler hazırlıyor” dedi. Bu, köprüye işgalin başından beri ikinci saldırı oldu. 8 Ekim 2022’de, Putin’in doğum gününden bir gün sonra, köprüde bomba yüklü bir kamyon patlatılmış, onarım çalışmalarından sonra Putin aracıyla köprüden geçmişti.

Haberin Devamı

Vladimir Putin’in gözdesiydi: Kırım Köprüsü’ne dron saldırısı

KÖPRÜ NEDEN ÖNEMLİ

Yapımı için 3.6 milyar dolar (yaklaşık 95 milyar TL) harcanan ve 19 km ile Avrupa’nın en uzunu olan Kerç Köprüsü, 2014’te ilhak edilen Kırım’ı Rusya’ya bağlıyor. Savaş nedeniyle hava ulaşımı yapılamadığından burası yarımadada yaşayan Ruslar için anakara ile tek bağlantı imkânı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!