Vergiler, metresle aşk gezisine gitmiş

Güncelleme Tarihi:

Vergiler, metresle aşk gezisine gitmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2007 00:00

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin en güçlü başkan aday adayı Rudy Giuliani’nin şu andaki karısıyla gizli ilişki yaşa-dığı dönemde aşk gezi-leri için devlet fonlarını kullandığı ortaya çıktı.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin "en kuvvetli" başkan aday adayı olan Rudy Giuliani’nin, metresi ile yaptığı aşk gezileri için kamu fonlarını kullandığı yönündeki haberler önseçimlere bir ay kadar kala siyaset sahnesine bomba gibi düştü.

"Politico" gazetesi tarafından ortaya atılan iddialara göre, Giuliani, evli ve New York Belediye Başkanı olduğu dönemde, metresi Judith Nathan ile gizli gizli Hampton bölgesindeki dairesinde kaçamak yapıyordu. Bu aşk gezileri için New York kentine ait polis araçları kullanılıyor ve güvenlik görevlilerinin harcamaları da belediyeye ait bazı kurumlara fatura ediliyordu.

Rudy Giuliani daha sonra eşi Donna Hanover’den boşandı ve halen Judith Nathan ile evli.

New York Kontrolörü Bill Thompson, ABC’ye yaptığı açıklamada, Rudy Giuliani ile metresi Nathan’ı Hampton’daki aşk gezilerine götüren polislerin yaptıkları harcamaların da belediye kurumlarına fatura edildiğini doğruladı.

Giuliani ise hakkındaki iddiaları, mafya terminolojisinde öldürmek ile eşanlamlı olan "bir vurma işi" olarak niteledi. Giuliani, herşeyin dürüstçe ve kurallara göre yapıldığını söyledi. Thompson ise, "Bugünlerde işler böyle yapılmıyor. Kimsenin farkına varmayacağını sanmak budalalık" dedi.

New York Belediyesi adına yapılan açıklamada ise, güvenlik görevlilerinin masraflarının Giuliani’nin makamı tarafından ödendiği, ancak sonuçta Emniyet Müdürlüğü’nün kasasından çıktığı belirtildi. Ancak, ilgili dosyalar kamuoyuna açılmadı.

Rudy Giuliani seçim kampanyası merkezi ise, Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayının tezlerini kanıtlayacak belgeleri henüz ortaya koyabilmiş değil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!