Veliahdın ilk resmi fotoğrafı

Güncelleme Tarihi:

Veliahdın ilk resmi fotoğrafı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2010 00:00

Dünyanın en çok merak edilen ülkelerinden olan Kuzey Kore’nin yeni veliahdı olduğu belirtilen Kim Jong-Il’in küçük oğlu Kim Jong-Un’un ilk kez resmi fotoğrafları yayınlandı.

Haberin Devamı

İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ / FOTO GALERİ

KUZEY Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap, veliaht olduğu belirtilen Devlet Başkanı Kim Jong-Il’in küçük oğlu Kim Jong-un’un ilk kez fotoğraflarını yayınladı. Böylece önceki gün dört yıldızlı general olarak atanan Jong-Un’un (27) resmi fotoğraflarının da yayınlanması, “Ülke liderliğine doğru atılan ilk adım” diye nitelendirildi. Fotoğrafta, babası Kim Jong-Il de yer aldı.
Kuzey Kore’nin kurucusu, Jong-Un’un büyükbabası Kim Il-sung’un başkent Pyongyang’daki ikametgahı Kumsusan Sarayı’nın önünde çekilen fotoğrafta, İşçi Partisi yetkilileriyle bazı askeri yetkililer de yer alıyor. Jong-Un, ön sırada babasının iki sandalye solunda oturması dikkat çekti. Baba oğulun arasında, Tümgeneral Ri Yong Ho oturdu. Bu haftaya kadar veliahtlığı gizli tutulan Jong-un’un önceki gün orgeneral rütbesiyle İşçi Partisi’nin güçlü organı Merkez Askeri Komitesi’nin başına ikinci adam olarak atanmasıyla, liderlik yolunda ilk sinyal verilmişti.

Dünya’nın gözü üstünde

2008 yılında önemli bir beyin rahatsızlığı geçiren sert diktatör Kim Jong-il, yerine kimin veliaht olacağına karar verdi. Dünya gözünü, elinde önemli bir nükleer güç bulunduran Kuzey Kore’nin prensine çevirdi. Jong-Un, Kuzey Kore liderinin 3’üncü oğlu. 1.75 cm. boyunda ve 90 kg ağırlığında. Çok iyi seviyede İngilizce, Fransızca ve Almanca biliyor. “Park Çol” takma adıyla İsviçre’de gerçek kimliğini saklayarak eğitim gören genç veliaht, Batı kültürünü yakından biliyor. Ancak bu özgeçmişin uydurma olduğu yolunda da iddialar yok değil.

Michael Jordan ve Van Damme hayranı

VELİAHT Kim Jong-un, kayak ve basketbol meraklısı. Efsane basketbolcu Michael Jordan ve film yıldızı Jean-Claude Van Damme hayranı. İngiliz gazetesi The Guardian ve The Times dergisini elinden düşürmeyen Kim Joung-un, 2002-2007 yılları arasında Pyongyang Askeri Akademisi’ne gitti.
Okullarda Jong-un onuruna bir marş öğretilmeye, üniversitelerde de geleceğin lideri olarak tanımlanmaya başlandı bile. Ama siyasi gözlemciler Jong-un’ın tahta geçmesi için babası tarafından atanmasının yetmeyeceğini, Kim Jong-Il’in ölümünün ardından ülkede veraset savaşı yaşanabileceğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!