Vatikan'daki ikinci köstebek skandalı

Güncelleme Tarihi:

Vatikandaki ikinci köstebek skandalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2015 21:43

Katolik dünyasının ruhani merkezi Vatikan'da "İkinci Köstebek Skandalı"na yönelik davanın üçüncü duruşmasında aralarında Vatikan Devlet Sekreteri'nin de olduğu önemli birkaç ismin tanık olarak dinlenmesi istendi.

Haberin Devamı

İtalya'da kasım ayı başında satışa çıkan gazeteci-yazarlar Emiliano Fittipaldi'nin "Para hırsı (Avarizia)" ve Gianluigi Nuzzi'nin "Haç yolu (Via Crucis)" kitaplarının "Papa'nın sırlarını açacağı" gerekçesiyle Papalık Mali İşler Komisyonu'na ait gizli belgelerin sızdırılması ve yayımlanmasına yönelik yürütülen adli süreç kapsamında Vatikan Mahkemesi'nde görülen üçüncü duruşma 2 saat sürdü. Duruşmada sanıklar savunmalarına devam etti.


Duruşmada sanıklarından Papalık Mali İşler Komisyonu'nun eski sivil çalışanlarından Francesca Immacolata Chaouqui'nin talebini dikkate alan mahkeme heyeti, Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin ve kamuoyunda "Vatikan Bankası" olarak bilinen Diyanet İşleri Enstitüsü (IOR) Komisyonu'nun başkanı Santos Abril Castello'nun ifadelerine başvurulmasına karar verdi.

Skandalın başrolünde ismi geçen Chaouqui yaptığı savunmada, hakkındaki belge sızdırdığı iddialarını reddederek, affedilemeyeceğini belirtti ve "Ben masumum aynı Hz. İsa gibi" dedi.

Duruşmada, bir bilgi-işlem bilgisayar teknik uzmanının da belge hırsızlığına dair ifadesine başvurulması kararlaştırıldı.

Mahkeme heyeti, Papalık Mali İşler Komisyonu üyesi sanıklardan Monsenyör Vallejo Balda'nın müvekkilinin psikolojik durumunun uzmanlarca değerlendirilmesine yönelik talebini de reddetti.

Vatileaks-2 duruşması ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!