Uzaylı yok ama arıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Uzaylı yok ama arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 07:00

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), tarihinde ilk kez Tanımlanamayan Uçan Nesne (UFO) ve Tanımlanamayan Hava Fenomeni (UAP) ile ilgili halka açık basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

16 biliminsanının katıldığı toplantıda, ABD Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz sene İHA tarafından kaydedilen ve binaların üzerinde hızla hareket eden metalik bir küreyi gösteren bir görüntü paylaşılarak, nesnenin henüz ne olduğunun tespit edilemediği açıklandı. Araştırma ekibi, dört saatten fazla süren toplantıda, dünya genelinde 800’ün üzerinde UAP’nin resmi kaydının yer aldığını belirtirken, bunlardan yalnızca yüzde 2 ila 5 oranındakilerin “muhtemel anormal” kategorisinde olduğunu aktardı. Araştırma ekibinin başkanı David Spergel, NASA’nın yaptığı işin çoğunun dünya dışında “herhangi bir biçimde yaşam aramak” olduğunu ifade ederek “Henüz Dünya’nın ötesinde yaşam bulamadık ama arıyoruz” diye konuştu. Spergel, söz konusu nesnelerin hava güvenliğine görünür bir tehdit oluşturmadığı ancak daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

UFO

Halk arasında uzaylıları tarif etmek için kullanılan bir sözcük olan UFO aslında “tanımlanamayan uçan nesneleri” ifade eden bir kısaltma.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!