Uyuşturucu kullanan politikacıya parti yönetimi tavır aldı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu kullanan politikacıya parti yönetimi tavır aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 10:37

Uyuşturucu satıcısının evinden çıktığı sırada, polis tarafından durdurulan ve yapılan aramada üzerinde 0,6 gram sentetik uyuşturucu çıkan Almanya Federal Meclis milletvekiline partisi tavır aldı.

Haberin Devamı

Yeşiller yönetimi; milletvekili Beck'in üzerinden çıkan sentetik uyuşturucunun, kendilerinin savunduğu liberal uyuşturucu politikalarla bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, milletvekilini eleştirdi.

Yeşiller Federal Meclis Grup Başkanı Katrin Göring-Eckardt, “Crystal Meth çok tehlikeli bir uyuşturucu türü ve yasak. Bu uyuşturucu maddesi ile bizim liberal uyuşturucu politikamız arasında bir bağ kurulamaz” dedi.

BAŞBAKAN KRETSCHMANN: BÜYÜK BİR HATA

Beck'in üzerinde uyuşturucu çıkması özellikle Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann'ı çok zor durumda bıraktı. Seçim arifesinde yaşanan skandalın gelecek hafta üç eyalette yapılacak seçimleri nasıl etkileyeceği bilinmezken; Başbakan Kretschmann, “Yapılan büyük bir hata” dedi. 

Yeşiller Eşbaşkanı Cem Özdemir ise; Beck'in parti içindeki ve Federal Meclis'teki görevlerinde istifa etmesini doğru bulduğunu belirterek, “Sorumluluk gösterdi” dedi. 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!