Ürdün: Saddam’ın kızı misafirimiz

Güncelleme Tarihi:

Ürdün: Saddam’ın kızı misafirimiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2006 23:22

Ürdün yönetimi, Saddam Hüseyin’in büyük kızı Raghad’ın, Ürdün Kraliyet ailesinin misafiri ve koruması altında olduğunu açıkladı.

Irak hükümetinin, Raghad ile annesi Sacide’yi arananlar listesine alıp, iadesini istediği yolundaki haberler üzerine, Ürdün Başbakanı Maruf Bahit, "Raghad Saddam Hüseyin ve çocukları, insani nedenlerle Ürdün’de bulunuyor. Burada, Arap geleneklerine göre Ürdün Kraliyet ailesinin misafiri ve koruması altındalar" diye konuştu.

Raghad’ın, Ürdün’de medyayla ilgili veya siyasi hiçbir faaliyetinin bulunmadığını belirten Bahit, Irak hükümetinin Raghad’ın iade talebi konusunda Ürdün’e resmi bir talep gelmediğini sözlerine ekledi.

Irak hükümeti, Saddam’ın ilk karısı Sacide ile en büyük kızı Raghad’ı, devrik liderin yardımcısı İzzet İbrahim el Duri’nin başını çektiği terörizmle bağlantılı en çok arananlar listesine aldı. Listedeki kişilerin sayısı 41.

Raghad, insanlığa karşı suç işlemekle itham edilen babasının savunmasını örgütlemede liderlik rolü üstlenmişti. Sacide, Katar’da sürgünde yaşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!