Ukrayna'da yakıt deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada yakıt deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 16:25

Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki özel bir şirkete ait yakıt deposunda beş gün önce başlayan ve beş kişinin ölümüne yol açan yangının kontrol altına alındığı açıklandı.

Haberin Devamı

Yetkililer, Vasilkiv kasabası yakınında yer alan ve içinde 14 bin ton yakıt bulunan petrol deposunda pazartesi akşamı başlayan yangını söndürme çalışmalarında son aşamaya gelindiğini ifade etti.

Acil Durumlar Servisi Başkanı Nikolay Çeçetkin, yaptığı açıklamada itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına aldığını, halihazırda depodaki yangından etkilenmeyen yakıtların güvenli bölgeye sevk edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Çeçetkin, depo boşaltılana kadar yangının söndürüldüğüne ilişkin açıklama yapmayacaklarını vurguladı.

İtfaiye ekiplerinin yakıt tanklarını soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Çeçetkin, yangının diğer bölgelere sıçraması tehlikesinin artık bulunmadığına ve durumun tamamen kontrol altına alındığına işaret etti.

Haberin Devamı

Çeçetkin, söndürme çalışmalarına çevre kentlerden getirtilen 303 itfaiyeci ve 45 itfaiye aracı dahil toplam bin 800 kişiyle 90 aracın görev aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Pazartesi akşamı bir yakıt tankının alev almasıyla başlayan yangın, kısa sürede depodaki diğer tanklara yayılmıştı. Depo civarında yaşayanlar tahliye edilmiş, bölgede bulunan askeri birlikteki mühimmat da güvenli bir bölgeye nakledilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!