Ukrayna'da sel basan yerlerde kurtarma çalışmaları: 1339 kişi tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 17:26

Ukrayna’daki Kakhovka Barajı’nın bombalanarak yıkılmasının ardından sel altında kalan yerlerde kurtarma çalışmaları ve risk altında bulunan bölgelerde tahliye çalışmaları devam ediyor. Ukrayna İçişleri Bakanlığı bugün saat 16.00 itibariyle 1339 kişinini tahliye edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’na bağlı polislerin ve Acil Durum Ekipleri (DSNS), aniden su basan yerlerde mahsur kalanları ve hayvanları kurtarmaya devam ettiklerini belirtip bölge halkına çağrıda bulundu. Bakanlık açıklamasında “Herson bölgesi sakinleri, tahliye ederseniz evcil hayvanlarınızı ihmal etmeyin: onları bağlı bırakmayın, kafeslerinden çıkarın veya mümkünse yanınıza alın. Tüylülere kurtuluş için bir şans verin” ifadelerini kullandı.

KARA MAYINLARI SUDA YÜZÜYOR

İçişleri Bakanlığı saat 16.00 itibariyle 1.339 kişiyi tahliye ettiklerini ifade ederek “İlk bilgilere göre Dinyeper'in sağ kıyısında 13 yerleşim yeri ve 260'tan fazla ev sular altında kaldı” açıklamasını yaptı. DSNS ekipleri ise sel sonucunda yer mayınlarının suda yüzdüğünü vurgulayıp halkın dikkatli olması gerektiğini belirtti.   

Ukraynada sel basan yerlerde kurtarma çalışmaları: 1339 kişi tahliye edildi


BAKMADAN GEÇME!