Ukrayna'da görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada görüşmeler başarısızlıkla sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 13:34

Ukrayna İçişleri Bakanı Vitali Zaharçenko, aylardır devam eden siyasi krizi barışçıl yollarla sona erdirmeye yönelik çabaların başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Zaharçenko, protestocularla yapılan görüşmelerin çöktüğünü belirterek, sonuçtan "radikal unsurları" sorumlu tuttu. Bakan protestocuların silahlı olduğunu söyledi.
Bu arada başkent Kiev'de barikatlar kuran protestocuların Enerji Bakanlığı binasının bir bölümünü ele geçirdikleri belirtiliyor.

Protestolar, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in Kasım ayında Avrupa Birliği ile işbirliği anlaşmasını imzalamaktan son anda vazgeçmesi üzerine başlamıştı.
Kriz, bu hafta Kiev'deki Bağımsızlık protestolarda 2 kişinin ölmesi üzerine tırmanmıştı.

Cuma günü Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç krizi sona erdirmek için tavize hazır olduğunu açıklamıştı.

Yanukoviç, muhalefetin tepkisini çeken ve polise protestoları bastırmada geniş yetkiler veren yasayı tadil etme ve kabinede değişiklik yapma taahhüdünde bulunmuştu.

Haberin Devamı

'Doğrudan tehdit'

Ancak muhalefet lideri Vitali Kliçko şimdi, Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesini istediklerini söylüyor.

İçişleri Bakanı Zaharçenko, muhalefetin "radikal güçleri" kontrol edemediğini ve sivilleri tehlikeye attığını savundu, "Başkentte son günlerde tanık olduklarımız, krizi barışçıl yollarla çözme girişimimizin sonuçsuz kaldığını gösteriyor. Çağrılarımıza uyulmadı ve çatışmaya girmeme taahhüdüne uyulmadı" dedi.

Bakan, birçok kentte devam eden protestolarda eylemcilerin bir polis memurunu vurduklarını, üçünü de kaçırdıklarını söyledi.

Cuma gecesi protestocularla güvenlik güçleri arasında yine çatışma çıktı.

Bu arada, Enerji Bakanı Eduard Stavitski 100 kadar protestocunun binanın ana girişini ele geçirmeye çalıştığını belirtti. Bakan Reuters ajansına açıklamasında "Ülkenin enerji sistemi doğrudan tehdit altında" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!