Ukrayna'da Berkut artık yok

Güncelleme Tarihi:

Ukraynada Berkut artık yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2014 09:08

Ukrayna'da geçici İçişleri Bakanı, Kiev'deki 100'e yakın ölümden sorumlu tutulan özel polis birimi Berkut'un lağvedildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Arsen Avakov, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Berkut artık yok" dedi ve konuya ilişkin kararnameyi imzaladığını duyurdu.

Avakov bugün daha detaylı bir açıklama yapacağını belirtti ancak ülkenin en gelişmiş silahlarına sahip ve en eğitimli güvenlik gücü olarak bilinen Berkut'un olası bir isyanıyla nasıl baş edecekleri konusuna değinmedi.

Ukrayna'nın dört bir yanına konuşlanan yaklaşık 5 bin kişilik Berkut güçleri, Kiev'de geçen hafta 100'e yakın kişinin ölümüyle sonuçlanan hükümet karşıtı gösterilerdeki sert tutumu nedeniyle tepki görüyordu.

Ukraynada Berkut artık yok
İŞTE MAİDAN'IN KARARGAHI

EYLEMCİYDİ, BAKAN YARDIMCISI OLDU
Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Avakov, "Berkut"un lağvedilmesine yönelik aldığı kararın ardından, bu kez de eylemciler tarafından oluşturulan Meydan Savunması lideri yardımcısı Mikola Veliçkoviç'i İçişleri Bakanı Yardımcısı olarak atadı.

Haberin Devamı

Bugün Kiev'de düzenlediği basın toplantısında Veliçkoviç'i basına tanıtan Avakov, İçişleri Bakanlığı'nın daha şeffaf bir kurum olmasına yönelik meydan aktivistleri ile emniyet birimlerinin faaliyetlerini birleştirme uygulamasını başlatacağını kaydederek, bu çalışmaya katılmak isteyen meydan aktivistlerinin başvuruda bulunabileceğini ifade etti. Avakov, ayrıca devlet başkanlığı rezidansındaki koruma çalışmalarına halk savunması birliklerinin yanı sıra, emniyet görevlilerinin de bugün itibarıyla göreve başladığını kaydetti.

Avakov, daha önce yaptığı açıklamada, ülkedeki protesto gösterilerinde yer alan eylemcilerin polis olabilmek için başvurabileceğini açıklamıştı.

TURÇİNOV BAŞKOMUTAN OLDU
Bu arada Ukrayna'da devlet başkanlığına vekalet eden Meclis Başkanı Aleksandr Turçinov, silahlı kuvvetlerin başkomutanlığını görevini de üstlendi.

Turçinov'un devlet başkanı sıfatıyla bugün imzaladığı kararnamede, Ukrayna Anayasası'nın 112'nci ve 106'ncı maddesi çerçevesinde "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanlığı görevini üzerine aldığı" belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!