Ukrayna Savunma Bakanlığında Rüstem Umarov temizliği

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna Savunma Bakanlığında Rüstem Umarov temizliği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2023 07:00

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş tüm hızıyla devam ederken, Ukrayna Savunma Bakanlığı’nda dün toplu görevden alma fırtınası yaşandı.

Haberin Devamı

6 bakan yardımcısı ve bir müsteşar toplam 7 üst düzey bakanlık yöneticinin işine son verildi. Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin bilgisi dahilinde alınan karara Kırım Türk’ü yeni Savunma Bakanı Rüstem Umarov’un temizliği gözüyle bakılıyor.

6 YARDIMCI BİR MÜSTEŞAR

Birinci Bakan Yardımcısı Aleksander Pavluk dışında geride kalan 6 bakan yardımcısının işine son verilmiş oldu. Görevden alınan yardımcılar Vladimir Gavrilov, Rostislav Zemlinski, Anna Malyar, Denis Şarapov, Andrey Şevçenko ve Vitaliy Daynega oldu. Savunma Bakanlığı Müsteşarı Konstantin Vaşenko’nun işine de son verildi.

YOLSUZLUKLA ALAKALI

Eski Ukrayna Savunma Bakanı Aleksander Reznikov’un 3 Eylül’de istifasının ardından yerine Kırım Türkü Rüstem Umarov getirilmişti. Bakanlıktaki toplu temizlik, Umarov’un eski yolsuzluk dosyalarına el atmasına bağlanıyor. Bakanlığın ordu ihtiyaçları için piyasadan çok daha yüksek fiyatla alımlar yaptığı ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!