Ukrayna ordusunda yolsuzluk skandalı

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna ordusunda yolsuzluk skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2023 07:00

Savaşın sürdüğü bir ortamda, Ukrayna ordusunda patlak veren yolsuzluk skandalı Savunma Bakan Yardımcısı’nın istifasını getirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kamu görevlilerinin ülkeden çıkışını izne bağladı.

Haberin Devamı

Zelenski, “Ülkemizde kimi kişiler, savaş halinde olduğumuzu unutmuş gibi davranıyor” dedikten sonra devlet erkanında görev yapan seçilmiş veya atanmış tüm görevlilere “izinsiz Ukrayna dışına çıkışlarını ikinci emre kadar yasaklayan” kararnameyi imzaladı.

YURTDIŞI YASAĞI GELDİ

Ukrayna silahlı kuvvetlerinde yolsuzluk skandalı 2023 yılında ordu için yapılan kumanya anlaşmalarında piyasanın iki, hatta üç misli daha pahalıya alım yapılacağının ortaya çıkmasıyla patlak verdi. Skandalın basına yansıması üzerine açıklama yapan Ukrayna Savunma Bakanlığı, fiyatların enflasyon dikkate alınarak hazırlandığını savundu.

Ancak sayıştay mali denetim başlatınca tedarikten sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Vyaçeslav Şapovalov dün istifasını sundu. Bunun üzerine Zelenski seçilmiş ve atanmış tüm devlet görevlilerine izinsiz yurtdışı seyahatlerini yasakladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!