Ukrayna için tank zirvesi yarın

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna için tank zirvesi yarın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2023 07:00

İngiltere’nin Ukrayna’ya 14 Challenger 2 tipi ana muharebe tankı göndererek yardım edeceğini açıklamasının ardından kritik önemdeki Alman Leopard 2 tankları etrafındaki çember iyice daraldı.

Haberin Devamı

Gözler yarın çok sayıda ülkenin katılımıyla Almanya’daki Ramstein Üssü’nde yapılacak savunma bakanları düzeyindeki toplantıya çevrildi.

İKİ ÜLKE HAZIR

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 13 Avrupa ülkesinin envanterinde bulunan ve sayıları iki binin üzerinde olan Leopard 2 tankları toplantının ana gündem maddelerinden olacak. ABD, Almanya’nın Ukrayna’ya bu tanklardan göndermesi ve diğer ülkelerin göndermesine izin vermesi konusunda Berlin’e baskı uygulamayı sürdürüyor.

Gözlemciler bu toplantıdan Leopard 2 tankları konusunda olumlu bir açıklama çıkmasının sürpriz olmayacağı görüşünde. Polonya ve Finlandiya, Ukrayna’ya bu tanklardan göndermeye hazır olduklarını beyan etmişlerdi. Bu iki ülkeyi başka ülkeler de izleyebilir. Almanya’nın atacağı olumlu bir adım, Fransa’nın sembolik sayıda Leclerc ana muharebe tankını göndermesinin yolunu da açabilir. ABD ise bakımı zor ve yakıt ihtiyacı farklı olan Abrams tanklarından gönderme sinyali vermiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!