Türkler, 50 yıl içinde çok şey başardı

Güncelleme Tarihi:

Türkler, 50 yıl içinde çok şey başardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 09:42

Almanya liyakat nişanı sahibi Safter Çınar, bir zamanlar konuk gözüyle bakılan Türklerin 50 yıl içinde çok yol aldığını, önümüzdeki 50 yılda daha da büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’ya adım attığı 50 yıl önce Türkiye kökenlilerin bugünlerini kimsenin hayal bile edemediğini belirten Safter Çınar, şöyle dedi:

“Türklere hep konuk gözüyle baktılar. Gidecekler diye düşündüler. Ancak 1974 yılında Aile Birleşimi Yasası çıkınca işler değişti. Aileler geldi. Siyasetin yıllarca ihmal etmesine rağmen göç tarihi başarılarla doludur. Aramızdan iş insanı, hukukçu, doktor, serbest meslek sahibi, sinema, sanat, edebiyat, spor ve tüm alanlarda başarılı insanlar çıktı. Almanya’nın dünyada en tanınmış yönetmeni Fatih Akın’dır. Alman milli takımının yıldızı Mesut Özil’dir. Almanya’da bir oyuncu için en önemli rollerden bir ‘Tatort’ dizisinde baş komiseri oynamaktır. Bu rolü hem erkek hem kadın Türk oyuncular üstlendi. Feridun Zaimoğlu ve Emine Sevgi Özdamar gibi Almanca yazan ve çok okunan yazarlar var. Cem Özdemir parti başkanı. Dilek Kolat eyalet başbakan yardımcısı. Muhterem Aras, eyalet meclis başkanı. Mithat Demirel Alman basketbol milli takımında 100 kez forma giydi. 50 yıl önce bu başarıları hayal bile edemiyordu.”

Haberin Devamı

Türkler, 50 yıl içinde çok şey başardı

DAHA DA ÖNEMLİ GÖREVLER ALACAKLAR
“Önümüzdeki 50 yılda Türkler yine toplumun önemli yerlerinde görev alacaklardır. Milli takımında bugün futbolcu varsa, teknik direktör olacaktır. Parti başkanı, eyalet meclis başkanlığı yapabiliyorlarsa, gelecek kuşaklar arasında bir eyalet başbakanının çıkmayacağını kim söyleyebilir.”

Türkler, 50 yıl içinde çok şey başardı

ALMANYA’DA 50 YILI GERİDE BIRAKTI
1967 yılında üniversite eğitimi için Almanya’ya gelen Safter Çınar, bütün Türkler gibi tekrar Türkiye’ye dönmeyi düşünüyordu. Çınar, 68 öğrenci hareketi içinde yer aldı. Uzun yıllar gençlik ve eğitim danışmanlığı merkezinde çalıştı. Sekiz yıl Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Berlin Brandenburg Eyalet Başkan ve Başkan Yardımcılığı yaptı. Alman Sendikalar Birliği'nde 15 yıl Yabancılar Danışmanı olarak çalıştı. Almanya Türk Toplumu’nda dört yıl başkanvekileği ve kurucusu olduğu Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Sözcülüğünü 20 yıl boyunca yürüttü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!