Türk ve Rum liderlerin görüşmesi ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Rum liderlerin görüşmesi ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2014 01:55

Kıbrıs’ta devam eden müzakere sürecinde yarın yapılması planlanan liderler görüşmesi, Rum lider Nikos Anastasiadis’in ishal olması nedeniyle ertelendi.

Haberin Devamı

Rum lider Anastasiadis bağırsak ve mide iltihabı (diyare) şikayetiyle bugün Lefkoşa Rum kesimindeki Areteio Hastanesi'ne kaldırıldı.

Rum liderin özel doktoru Savvas Kadis, ileri tetkiklerin yapıldığını ve Anastasiadis’in hastanede tedavi edilmesinin uygun görüldüğünü açıkladı. Doktor Kadis, Anastasiadis’e ishali kesmek için sadece serum ve su verildiğini bunun dışında özel bir tedavi uygulanmadığını açıkladı.

Rum liderin ishal olması, yarın yapılması planlanan liderler zirvesinin de ertelenmesine neden oldu. Nikos Anastasiadis ile KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun BM çerçevesindeki müzakereler sürecinde bir başka tarihte buluşacağı açıklandı. Liderlerin temsilcileri yeni buluşma tarihini hafta içinde belirleyecek.


Bu arada, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Rum lidere geçmiş olsun mesajı gönderdi ve bir an önce sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!