Türk mutfağına Michelin ödülü

Güncelleme Tarihi:

Türk mutfağına Michelin ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 07:00

Uzun yıllar New York’taki finans merkezi Wall Street ile Cenevre’deki ve Londra’daki Foreks piyasalarında çalıştıktan sonra ABD’nin Miami şehrinde ‘El Turco’ adlı Türk restoranı açan Gökhan Yüzbaşıoğlu, yeme içme sektörünün dünyadaki en büyük otoritesi olarak bilinen Michelin ödülüne layık görüldü.

Haberin Devamı

Michelin geçen yıl Miami’de açılan El Turco’yu, Bib Gourmand ödülüne layık gördü ve girilmesi çok zor olan Michelin restoran rehberine ekledi. El Turco, Miami’de Michelin listesine giren tek Türk restoranı olarak kayıtlara geçti.

‘GURUR DUYUYORUZ’

Doğru Yol Partisi 19. Dönem Niğde Milletvekili Rıfat Yüzbaşıoğlu’nun oğlu olan Gökhan Yüzbaşıoğlu, Foreks piyasalarında 37 yıl çalıştıktan sonra, çok sevdiği Türk mutfağının tanıtımına katkıda bulunmak için eşiyle yıllardır hayalini kurdukları restroranın Michelin ile taçlandırılmasından gurur duyduğunu söyledi.

Türk mutfağına Michelin ödülü

TARİHSEL ETKİLEŞİM

El Turco’nun kurucu ortağı Nurdan Gür Yüzbaşıoğlu ise Türklerin tarihsel süreçte etkileşim içinde olduğu medeniyetlerle yeme içme kültürümüzü şekillendirdiğini belirterek, bu kültürün etkisiyle oluşturdukları mönüyü ufak dokunuşlarla El Turco’ya özel hale getirdiklerini ve Türk misafirperverliğiyle harmanladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Türk mutfağına Michelin ödülü

MODERN DOKUNUŞ

Gökhan Yüzbaşıoğlu ile eşi Nurdan Gür Yüzbaşıoğlu’nun işlettiği El Turco, modern Türk-Osmanlı mutfağı mönüsü sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!