Türk Büyükelçi Berlin’e döndü

Güncelleme Tarihi:

Türk Büyükelçi Berlin’e döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 21:37

ALMAN Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını Ermeni soykırımı olarak kabul etmesinin ardından 2 Haziran’da ilk uçakla Ankara’ya çağrılan Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, tam dört ay, dört gün sonra görevinin başına geri döndü.

Haberin Devamı

Böylece Türkiye, Federal Meclis kararı sonrası Almanya ile dört aydır maslahatgüzar seviyesinde sürdürdüğü diplomatik ilişkilerini yeniden büyükelçi seviyesine çekti. Karslıoğlu, daha önce açıklanan büyükelçiler kararnamesiyle merkeze alındığından Berlin’de kısa bir süre görev yapacak. Berlin Büyükelçisi olarak atanan Büyükelçi Ali Kemal Aydın’ın görevlendirme kararnamesi çıkana kadar Karslıoğlu Berlin’de kalacak. Karslıoğlu, kendisini karşılayan Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer ve Berlin Başkonsolosu Başar Şen’e sarılarak selamlaştı.

İki ülke ilişkileriyle ilgili ise Büyükelçi Karslıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: “Alman milletvekilleri Ankara’yı ve İncirlik’i ziyaret ettiler. Meclis’i gezdiler. Bombalanan yerleri gördüler. Almanya, Türkiye’deki darbe girişimini şimdi daha iyi anlıyor. Mülteci krizini kendileri de yaşadı. Türkiye’nin önemini de anladılar. Türkiye ile Almanya ilişkileri real politikalar ve dünya gerçeği üzerine kurulu. İtham etmekle değil, anlayarak ve görerek ilişkiler yürümeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!